Ulei Seminte Mac Presat la Rece Solio PV 100ml Cod: 5997259370204
-
Produs:Nou, Ofer garanție, Cu factură
-
Numar articol:185013580
-
Disponibilitate:Indisponibil
-
Preț:15,25 Lei
-
Anuntul a expirat la:21.03.2020, 11:41
-
Ai o nelamurire?
-
Vandut de:
-
Vinde si tu:Pune in vanzare un produs ca acesta
-
Optiuni:
Descriere
Vânzatorul este direct răspunzator pentru produsul afișat în această pagină.
Disponibilitate: Indisponibil - Vezi produse similare
Specificatii
Descriere Produs
Ulei presat la rece din seminte de mac.
In general se crede ca macul provine din Asia de Vest desi s-a sugerat o origine vest-mediteraneana. In orice caz macul se cultiva in Europa inca din neolitic este probabil una din primele plante cultivate de om in aceasta regiune. Numele &bdquo papaver&bdquo este numele latinesc al macului. Numele speciei &bdquo somniferum&bdquo se refera la proprietatile narcotice ale opiului. Numele arab al macului &bdquo abu an-num&rdquo inseamna &bdquo tatal somnului&rdquo .
Macul a fost cultivat din timpuri antice pentru semintele sale bogate in ulei si opiumul ce rezulta din latexul obtinut prin incizia capsulelor inca verzi. Macul apare mentionat in &bdquo Iliada&rdquo si &bdquo Odiseea&rdquo . Pe langa mac Homer mentioneaza multe alte plante comestibile cele mai frecvente referiri se fac la masline si ceapa. Mai apare si o planta numita &bdquo selinon&rdquo pe care traducatorii o identifica drept telina sau patrunjel si o planta enigmatica &bdquo moly&rdquo folosita ca protectie impotriva magiei malefice. &bdquo Moly&rdquo poate insemna usturoi sau o ruda a acestuia. Puterile narcotice si analgezice ale opiului erau bine cunoscute medicinei antice grecesti. Cu toate acestea opiul ca drog ilegal care creaza dependenta este un fenomen relativ recent in Europa.
Anticii apreciau macul pentru uleiul obtinut din semintele sale. Acestea mai erau folosite si pentru bomboanele cu miere sau prajituri deseori impreuna cu migdalele sau susanul pentru a se obtine produse asemanatoare cu baclavaua greceasca. Aceste dulciuri erau de multe ori usor piperate &ndash o caracteristica a bucatariei mediteraneene antice.
Din punct de
vedere nutritional uleiul de
mac are o compozitie de acizi grasi cu 73% acid linoleic 10%
acid palmitic 13% acid oleic. Uleiul de mac
presat la rece fiind utilizat in scopuri alimentare fara a se
rafina in salate si uleiuri de gatit si ca material brut pentru
fabricarea margarinei dar si in industria vopselelor
cosmeticelor.
Astazi uleiul de mac este o specialitate neobisnuita si se produce
numai in cantitati mici de cele mai multe ori este obtinut prin
presare la rece si de o calitate potrivita pentru salate.
Cultivatorii de mac din Europa de vest se confrunta cu numeroase
restrictii menite a impiedica producerea de opiu. In Europa
semintele de mac sunt in general folosite pentru produsele de
cofetarie la fel ca susanul si cernusca in Orientul Apropiat.
Umpluturile pe baza de mac se pot uneori gasi in croissant-uri si
in desertul traditional austriac strudelul. Un alt exemplu ar fi
&bdquo Knodel&rdquo reteta germana de galuste cu drojdie
fierte la aburi umplute cu gem foarte concentrat de prune si
servite cu zahar pudra seminte de mac pisate si unt
topit.
In Asia macul este intens cultivat mai putin in scopuri culinare ci pentru productia de opiu. De fapt celebrul &bdquo triunghi de aur&rdquo localizat la frontiera dintre Thailanda Burma si Laos este una din principalele zone de productie pentru ca la altitudine mai mare creste productia de alcaloid. In afara comunitatilor cu traditie indelungata in fumatul de opiu acesta a avut consecinte fatale atat in Vietnam cat si in China. In Asia semintele de mac pisate sunt un agent de ingrosare obisnuit in bucataria in stil Moghul din India de nord o varietate speciala alb-crem a fost creata pentru sosurile deschise la culoare. Bucataria din Bengal (nord-estul Indiei) foloseste deseori macul care se armonizeaza perfect cu stilul culinar delicat aromat. Gustul macului este indragit si de japonezi care-l folosesc pentru mancarurile subtil condimentate tipice Japoniei. Amestecul japonez de condimente &bdquo shichimi togarashi&rdquo contine seminte de mac.
NOTA. Uleiurile presate la rece trebuie conservate in intuneric si la rece (in partea de jos a frigiderului) pentru a permite pastrarea aromei acestor uleiuri bogate in acizi grasi nesaturati. Se consuma in cel mult 12 luni.
Modalitati de livrare si plata
LIVRARE
In Cluj-Napoca
-
- Predare personala in max. 5 zile lucratoare
-
Pentru comenzile livrate in Cluj-Napoca, cu valori de minim 50 lei, nu se aplica taxa de livrare, sub 50 lei, taxa de livrare este de 10 lei.
PLATA
- - La predare
- - Ramburs
Politica de retur
- - Produsul nu se poate returna.