Avem peste 6.000.000 de produse de la magazine si vanzatori profesionisti in Okazii.ro Marketplace
Cos cumparaturi
Favorite
Numar articol: 207698836
Pune in vanzare un produs ca acesta

superb ! opal natural mare galben oval cut!! ideal pentru pandantiv /inel

Livrare gratuita la comenzile de 500 lei
Disponibilitate:
In stoc 1 disponibil
Livrare:
  Curier cu Garantia de Livrare - 25,00 Lei Detalii
  Ridicare de la locker - 13,09 Lei
Estimat livrare:
Luni, 1 Apr.
Cantitate:
Pret:
140,00 Lei
Primesti 140 puncte in aplicatie
Produs:
Nou, Fără garanție
Politica de retur:
Acest produs poate fi returnat in 3 zile Detalii
Plata:
  • La predare
  • Ramburs cu Garantia de Livrare GdL

    Curierul special îți livrează produsul pe care tu îl achiți la primire. Dacă produsul nu este ca în descriere, îți recuperezi banii, inclusiv taxele de transport.

  • Online
  • plata se face in avans in contul bancar, in momentul in care suma ajunge in cont, coletul va fi imediat trimis

Vânzatorul este direct răspunzator pentru produsul afișat în această pagină.

Specificatii

     dimensiunui piatra : 1.1/ 1.4 cm .   comanda minima este de 150 ron ! nu se expediaza colete sub 150 ron! multumesc. 

Despre Opal se spune ca este unul din cele mai frumoase cristale lasate de Dumnezeu pe Pamant. Culorile sale au o stralucire ce o depaseste pe cea a Diamantului. Pentru mine, Opalul este cel mai misterios cristal, unele pietre parand sa ascunda lumi in miniatura. Continutul de apa si modul in care isi schimba culoarea in bataia luminii ma intriga si-mi starneste curiozitatea in acelasi timp.

Cum se formeaza …

Varietati de opal

O parte din procesele chimice implicate in formarea Opalului nu sunt inca foarte bine intelese. Formarea acestuia incepe atunci cand apa este filtrata prin roci bogate in siliciu si o parte din bioxidul de siliciu este dizolvata. Apa trece printr-o cavitate  dintr-o roca, iar bioxidul de siliciu formeaza un film pe peretele cavitatii.

Pe scurt, Opalul este o combinatie de siliciu si apa sau, si mai simplu, un gel de siliciu cu procente diferite de apa. Se gaseste in natura ca umplutura a unui filon sau sub forma de granule. Continutul de apa este, in general, intre 3 si 10%, dar poate ajunge si pana la 20%.

In general, Opalul se formeaza in fisurile oricarui tip de roci, la temperaturi joase si in apropierea izvoarelor termale. Cel mai des intalnite tipuri de roci in care se formeaza sunt Linolit, Gresie, Rhyolite, Marne si Bazalt. Unii spun ca Opalul de formeaza in decurs de cateva milioane de ani, dar acest fapt este pus sub semnul intrebarii.

Acest cristal se gaseste pe toate continentele, dar 97% din pietrele de Opal de pe piata provin din sudul Australiei.

In functie de tipul, locul de aparitie si culoarea principala, exista trei varietati naturale de Opal: Opalul laptos, Opalul de foc (de la galben la rosu-brun) si Opalul comun opac (cel caruia ii lipseste jocul tipic al culorilor). Opalurile pretioase isi schimba culoarea in functie de unghiul in care cade lumina datorita reflexiei luminii pe sferele de cristobalit din gelul de silica.

Legendele Opalului

Varietati de Opal

Numele ii vine din limba sanscrita unde „upala” inseamna „piatra pretioasa, de valoare” si probabil radacina cuvantului grecesc „opallios” care inseamna „schimbare de culoare”. Grecii antici il numeau „arcul ceresc in piatra”. In vremea romanilor, Opalul era numit „opalus”, adica „joc de culori” sau „piatra din mai multe elemente”.

  • Antichitate — asirienii si babilonienii il foloseau pentru ca alunga spiritele rele si ghinionul. Vechii greci antici il foloseau in previziuni si considerau ca avea puterea de a proteja copiii si de a-i face invizibili in fata pericolului. Deopotriva grecii si romanii sustineau ca purtarea opalui are efect terapeutic in tratarea afectiunilor oculare.
  • Lumea greco-romana — in mitologia greaca, Iris, fiica lui Okeanos, avea sarcina ca in fiecare seara sa dea la o parte perdeau ce acoperea cerul plin de stele, iar in timpul zilei isi intindea aripile pe cer formand un arc ceresc. In punctul in care arcul atingea pamantul se formau Opale, adica „arcul ceresc in piatra”. Romanii l-au numit „Cupidon Paederos”, aducator de speranta, puritate si longevitate si considerau ca purtarea lui te fereste de boli.
  • Mitologia indiana — Zeita Curcubeului a fost transformata intr-un Opal de catre Mama Zeita pentru a o proteja de pretendentii care o fugareau. O veche legenda spune ca Zeul Furtunii, gelos pe Zeita Curcubeului, a distrus-o, dar bucatile cazute pe pamant s-au transformat in Opal.
  • Evul Mediu — se considera ca daca Opalul era infasurat intr-o foaie proaspata de dafin si tinut in mana, ii oferea invizibilitate persoanei.
  • Lumea Araba— arabii considerau ca Opalul a cazut din Cer in fulgere si ca acesta isi intensifica nuantele in prezenta unui prieten adevarat si paleste in fata unui dusman.

Opalul – superstitie si adevar

Exista superstia ca purtarea Opalului aduce ghinion. Se pare ca aceasta provine din timpul epidemiei de ciuma, Moartea Neagra, care a facut ravagii in Europa secolului XIV. O femeie din Venetia dupa ce s-a imbolnavit, a continuat sa-si poate Opalul pana in ultima zi a vietii. Cei care o ingrijeau au observat culoarea stralucitoare a pietrei in timpul vietii proprietarei si paloarea care s-a instalat dupa ce proprietara sa a murit. Se pare ca acestia au raspandit zvonul ca piatra fusese cea care provocase boala. Astazi intelegem de ce piatra si-a pierdut stralucirea: din cauza schimbarii de temperatura a corpului.

Un alt caz, al regelui Spaniei, Alfonso XII (1857-1885) povesteste ca in ziua nuntii i-a oferit sotiei sale un inel cu Opal. Regina a murit la doua luni dupa ce a primit inelul astfel incat acesta a fost oferit surorii regelui care, la randul ei, a murit peste cateva zile. Regele, fascinat de stralucirea pietrei, a inceput sa-l poarte si a murit in mai putin de doua saptamani. Cel mai probabil decesele s-au datorat unei epidemii de holera, dar, superstitia era deja formata.

Se spune ca rochia pe care Regina Victoria a purtat-o la incoronare era prinsa la spate cu o brosa de Opal. In timpul ceremoniei, brosa s-a desfacut, cei prezenti la ceremonie primind mai mult spectacol decat s-ar fi asteptat.

Opalul si semnele zodiacale

Opalul si semnele zodiacale

Unii specialisti considera Opalul ca fiind piatra lunii Octombrie. Opalul este piatra recomandata tuturor chakrelor, dar e asociat in general cu Chakra Sacrala, avand rolul de a echilibra persoanele care sufera de dependente. Opalul rezoneaza bine cu cei nascuti sub influenta numerelor 8 si 9. Poate fi oferit cadou la aniversari de 14 ani de casatorie (Opal Negru) si 18 ani de nastere sau casatorie. Este piatra potrivita mai multor zodii, insa nu te limita la aceasta impartire. Daca simti o atractie fata de Opal, foloseste-l cu incredere!:

  • Balanta (Opal Negru si Alb)
  • Gemeni, Rac (Opal Alb)
  • Fecioara (Opal Alb)
  • Scorpion (Opal Negru)
  • Berbec (Opal de Foc)
  • Capricorn, Varsator, Pesti.

Tipuri de Opal – vibratii si ajutor

Opalul este recunoscut ca fiind benefic celor care nu-si gasesc „locul”, adica stabilitatea si identitatea. Este o piatra care inlatura inhibitiile, actionand ca un stabilizator emotional.

Opalul intensifica constiinta cosmica si induce viziuni psihice si mistice. Pune individul in contact cu Eul sau veritabil, intareste constiinta propriei valori, favorizeaza intelegerea deplina a potentialului. Acest cristal este benefic pentru:

  • Sanatatea fizica — reduce febra, infectiile; purifica sangele si rinichii; benefic in tratarea durerilor oculare; usureaza nasterea; amelioreaza starile de epuizare; regleaza nivelul insulinei; usureaza simptomele sindromului premenstrual; benefic pentru sistemul digestiv, renal si sangvin, pentru splina si timus; imbunatateste memoria.
  • Sanatate psihica — asociat cu iubirea, pasiunea si erotismul, Opalul aduce o intensificare a emotiilor si elimina inhibitiile; incurajeaza exprimarea emotiilor pozitive; confera loialitate, fidelitate si spontaneitate.

Opal de Foc

Opal de foc

Opalul de Foc este forma transparenta de Opal si considerata piatra nationala a Mexicului. Acest cristal extrem de special trezeste focul interior si ofera protectie impotriva pericolelor. Faciliteaza schimbarea, progresul si fortifica puterea personala. Confera pasiune si energie.

Opalul de Foc este benefic in afaceri, pentru desprinderea de trecut si in functionarea optima a abdomenului, stomacului, sistemului digestiv si regiunii lombare. Inlatura tulburarile emotionale provocate de nedreptati si tratament nepotrivit. Previne epuizarea, excelent pentru reincarcarea cu energie si incalzire. Rezoneaza cu Chakra 1 si 2.

Mayasii si aztecii considerau ca aceasta piatra a fost creata in apele paradisului si au numit-o „piatra pasarii paradisului”. In trecut era folosita in special in scopuri ritualice.

Legat de Opalul de Foc, se spune ca regina Cleopatra a purtat un astfel de cristal pentru a-l atrage pe Marc Antoniu, conducatorul Romei. Regina Victoria a folosit Opalul de Foc pentru protectie impotriva dusmanilor si raului.

Opal Nobil

Opalul Nobil este varietatea cea mai pretuita in industria bijuteriilor si spre deosebire de alte tipuri de opal, nu poate fi obtinut in laborator, adica sub forma sintetica. Jocul de culori este dat de placile microscopice ale minereului de cristobalit, stralucirea Opalului fiind rezultatul interferentei placilor de cristal. Exista doua tipuri de opal nobil: cel de culoare deschisa (alba) si cel inchis (gri si negru-albastrui). Rezoneaza cu Chakra 5, ajutand la exprimarea verbala a veseliei.

Opal Albastru

Varietati de Opal Albastru

Opalul Albastru se foloseste pentru intrarea in lumea zanelor, ingerilor si ghizilor spirituali si pentru a vedea dincolo de realitatea fizica. Acest cristal realiniaza inima cu obiectivul spiritual. Dezvolta comunicarea, mai ales pe cea blocata din cauza lipsei de incredere. Rezoneaza cu Chakra Inimii.

Opalul albastru-verzui (Crisopalul) ajuta purtatorul sa vada lumea cu alti ochi. Incurajeaza deschiderea catre altii si imbunatateste starea de spirit. Detoxifica si regenereaza ficatul.

Opal Albastru Peruan (Anzi)

Varietati de Opal Albastru Peruan

Opalul Albastru Peruan se formeaza doar in Peru, in Muntii Anzi, dar are o culoare verzui-albastra asemanatoare Marii Caraibelor. Opalul Albastru Peruan inlatura tensiunile din comunicare si ajuta la eliminarea traumelor sau ranilor vechi. Benefic in relaxare.

Opal Verde

Varietati de Opal Verde

Opalul Verde este benefic pentru reintinerire, recuperare si curatare fizica si emotionala. Fortifica sistemul imunitar, vindeca gripa si raceala. Opalul Verde aduce perspectiva spirituala clara.

Opal Alb

Varietati de Opal Alb

Opalul Alb dezvolta dorinta de puritate si candoare. Atenueaza stresul si grijile cotidiene; folosit in cazuri de depresie. Ajuta la dispersarea chisturilor si fibroamelor. Opalul Alb rezoneaza cu Chakrele 2 si 7. Este recomandat in meditatiile cu privire la situatii sau lucruri neclare, incurcate; in aceasta situatie, Opalul Alb se plaseaza pe Chakra 6.

Opal Roz

Opal Roz – piatra bruta (neslefuita) si piatra slefuita (fatetata)

Opalul Roz ajuta la echilibrarea energetica a organismului si activeaza clarviziunea si intareste simturile. Opalul Roz este util in tratarea durerilor de cap.

Opal Roz Peruan (Anzi)

Opal Peruan Roz

Opalul Peruan Roz are efect de inaltare a starii de spirit. Te ancoreaza la pulsul natural al iubirii, care aduce schimbarea de atitudine, a starii de spirit si intelectului, dezvolta capacitatea de a oferi si primi.

Opal Negru

Opal Negru

Opalul Negru este Opalul cu fond gri inchis si se foloseste pentru sporirea experientelor spirituale. Purtat in dreptul inimii, fereste de privirile rele, deochi si protejeaza calatorii. Inlatura frica si ofera dorinta de a merge mai departe in viata. Este folosit pentru a inlatura tensiunea sexuala. Rezoneaza cu Chakra Sacrala si organele sexuale.

Varietati de Opal – Hialit, Opal de Lemn, Hidrofan

Varietati de Opal – 1. Hialit; 2. Opal de Lemn; 3. Hidrofan

Hialitul este o varietate de Opal care contine bule de aer sau apa si stimuleaza conexiunea cu domeniile spirituale. Conecteaza chakra radacina cu chakra coroana, intesificand meditatia. Exista si varietati mai speciale de Opal, asa cum sunt:

  • Opalul de lemn – o varietate de lemn transformat in Opal prin opalizare;
  • Hidrofanul – o varietate care pusa in apa devine transparenta.

Informatii utile despre Opal

  • Tarile de provenienta — Opalul de cea mai buna calitate se gaseste in Australia, de unde provine 95% din cantitatea de Opale de pe piata; 5% provine din Brazilia si SUA (Nevada si Idaho); recent au fost descoperite cristale de Opal in Etiopia si Africa de Vest; Opalul de foc privine din Mexic, iar Opalul negru din New South Wales, Australia; Geyseritul, o varietate de Opal, provine din Islanda si Parcul National Yellowstone din Wyoming, SUA; Lemnul opalizat – Parcul National Padurea Pietrificata din Arizona, SUA;
  • Culoarea — Opalul vine intr-o gama larga de culori: incolora, alba, galbena, cenusie, rosie, verde, albastra, bruna, neagra; variantele de alb si verde sunt comune;
  • Duritate — intre 5 si 6 din 10 pe scara Mohs, unde 10 este cel mai dur;
  • Aspect  — transparent sau translucid;
  • Luciu — sticlos, perlat, subvitros sau cerat;
  • Densitate – 2,0 – 2,25;
  • Luminiscenta – galbena sau verde.

Cum recunosti un Opal autentic …

Diferentele dintre Opal, Labradorit si Piatra Lunii

Opalul poate fi confundat cu sticla, Labradoritul sau Piatra Lunii, dar poate fi diferentiat de acestea pentru ca are urmatoarele caracteristici:

  • Este un cristal relativ usor si rece;
  • Are culori intrepatrunse, iar in lumina UV prezinta o luminescenta galbena sau verde;
  • Este insolubil in acizi si se descompune la cald;
  • Sclipeste mai puternic decat Cuartul sau Calcedonia, iar lipsa dungilor il deosebeste de Agat.

Sticla de Opal sau Opalitul (vandut sub denumirea de Piatra Lunii) sunt cristale obtinute pe cale artificiala.

Ingrijirea Opalului

Orice cristal are nevoie de curatare si ingrijire, dar aceasta din urma este extrem de importanta in cazul Opalului datorita continutului ridicat de apa pe care acesta il contine. In cazul in care este lovit sau se afla in prezenta unei surse de caldura excesiva, Opalul isi pierde continutul de apa si devine fragil, iar stralucirea dispare. Se recomanda purtarea si folosirea sa cat mai des posibil pentru ca, in aces fel, va primi umiditatea de care are nevoie atat din aer, cat si de pe pielea purtatorului. Daca poti, periodic il poti tine intr-o baie de apa de izvor sau intr-o apa minerala de calitate. Datorita duritatii mici, pentru a-l proteja, peste Opal este aplicata o rasina incolora sau material plastic.

  • Curatarea – se purifica in apa calduta si sapun lichid cu PH neutru. Pentru curatarea spatiilor greu accesibile dintre piatra si bijuterie, poti folosi o periuta. Incarcarea se face pentru o perioada scurta la lumina Soarelui, dar lumina Lunii ii da o lumina aparte.
  • Depozitarea – este preferata departe de cristalele cu duritate mai mare pentru ca se zgarie usor.

Utilizarea Opalului

Opalul este de multe ori purtat ca bijuterie pentru frumusetea sa, dar are si un efect terapeutic, fiind frecvent folosit pentru vindecarea sufletului. Il poti tine in mana sau plasat pe corp, pe zona afectata/ bolnava. Mare atentie, opalul nu poate fi amplasat pe o rana deschisa. Cel mai bun loc este pe zona inimii sau plexului solar. Tinut in mana sau langa corp, isi schimba culoarea datorita caldurii emanate, deci nu te panica daca observi o modificare.

Cele mai admirate cristale de Opal din lume …

Bijuterii cu Opal create de Casa Cartier

Legendele spun ca Nonius, posesorul unui cristal de Opal de marimea unei nuci, a preferat si acceptat exilul pentru ca a refuzat sa i-l dea lui Marc Antoniu. Marc Antoniu is dorea opalul pentru Cleopatra. Se spune ca Nonius a trait in exil si saracie pana la sfarsitul vietii, dar atunci cand a murit purta la gat Opalul care i-a adus exilul.

Maria Stuart a folosit un Opal drept sigiliu pentru corespondenta. Pe el era scris: „tot ce am mai drag, se afla sub pamant”.

Napoleon i-a oferit Josephinei un opal cunoscut sub numele de „Arderea Troiei”.

1. Aceasta pereche de cerceri cu Opal Roz opac a fost achizitionata la o licitatie Sotheby pentru 86.500 USD; 2. Brosa Buccellatti cu Opal de Foc provenind din Mexic (1976), vanduta de casa de licitatii Sotheby pentru suma de 43,750 USD; 3. Bratara cu Opal Negru creata de Louis Comfort Tiffany (1920) vanduta la o licitatie Sotheby pentru suma de 104,500 USD; 4. Brosa Art Nouveau creata de Rene Lalique (1900).

In epoca ArtDeco Opalul a avut o evolutie infloritoare si datorita faptului ca se potrivea bine in combinatia cu emailul, material popular in acea perioada.

Opalul „cu ocean” descoperit acum mai bine de un secol in statul Oregon din SUA fascineaza si astazi. In momentul in care lumina cade pe fetele lui, iti da impresia ca privesti inauntrul oceanului.

Alte cristale de Opal celebre: Opalul Harelquin (600 grame) expus la Muzeul de Istorie Naturala de la Viena, Olympic Australia (3600 grame), Light of the World (Lumina Lumii, de 512 grame), Roeblig (608 grame).

In loc de concluzie …

Opalul poarta in el culoarea curcubeului, a focului, fulgerelor, stralucirea marilor indepartate, lumea zanelor, lumea in miniatura. Este, prin definitie un cristal unic si la propriu si la figurat pentru ca nu vei gasi niciodata doua pietre la fel.

Opalul este si un cristal misterios si dualist, de ca si cum te-ar pune mereu la incercare: cine esti? ce esti? ce vezi?

Este recunoscut ca avand un puternic rol protector, dar considerat si talismanul hotilor si spionilor; altii il considera piatra karmica, in sensul ca ne invata ca ceea ce respingem se va intoarce la noi, intr-un fel sau altul. Jocul culorilor sale ne avertizeaza asupra schimbarii emotiilor si starilor sufletesti omenesti. Fascinant cristal, nu crezi?

Pana la urmatoarea intalnire, iti doresc tot ce e mai bun! Pe curand!

Despre Opal se spune ca este unul din cele mai frumoase cristale lasate de Dumnezeu pe Pamant. Culorile sale au o stralucire ce o depaseste pe cea a Diamantului. Pentru mine, Opalul este cel mai misterios cristal, unele pietre parand sa ascunda lumi in miniatura. Continutul de apa si modul in care isi schimba culoarea in bataia luminii ma intriga si-mi starneste curiozitatea in acelasi timp.

Cum se formeaza …

Varietati de opal

O parte din procesele chimice implicate in formarea Opalului nu sunt inca foarte bine intelese. Formarea acestuia incepe atunci cand apa este filtrata prin roci bogate in siliciu si o parte din bioxidul de siliciu este dizolvata. Apa trece printr-o cavitate  dintr-o roca, iar bioxidul de siliciu formeaza un film pe peretele cavitatii.

Pe scurt, Opalul este o combinatie de siliciu si apa sau, si mai simplu, un gel de siliciu cu procente diferite de apa. Se gaseste in natura ca umplutura a unui filon sau sub forma de granule. Continutul de apa este, in general, intre 3 si 10%, dar poate ajunge si pana la 20%.

In general, Opalul se formeaza in fisurile oricarui tip de roci, la temperaturi joase si in apropierea izvoarelor termale. Cel mai des intalnite tipuri de roci in care se formeaza sunt Linolit, Gresie, Rhyolite, Marne si Bazalt. Unii spun ca Opalul de formeaza in decurs de cateva milioane de ani, dar acest fapt este pus sub semnul intrebarii.

Acest cristal se gaseste pe toate continentele, dar 97% din pietrele de Opal de pe piata provin din sudul Australiei.

In functie de tipul, locul de aparitie si culoarea principala, exista trei varietati naturale de Opal: Opalul laptos, Opalul de foc (de la galben la rosu-brun) si Opalul comun opac (cel caruia ii lipseste jocul tipic al culorilor). Opalurile pretioase isi schimba culoarea in functie de unghiul in care cade lumina datorita reflexiei luminii pe sferele de cristobalit din gelul de silica.

Legendele Opalului

Varietati de Opal

Numele ii vine din limba sanscrita unde „upala” inseamna „piatra pretioasa, de valoare” si probabil radacina cuvantului grecesc „opallios” care inseamna „schimbare de culoare”. Grecii antici il numeau „arcul ceresc in piatra”. In vremea romanilor, Opalul era numit „opalus”, adica „joc de culori” sau „piatra din mai multe elemente”.

  • Antichitate — asirienii si babilonienii il foloseau pentru ca alunga spiritele rele si ghinionul. Vechii greci antici il foloseau in previziuni si considerau ca avea puterea de a proteja copiii si de a-i face invizibili in fata pericolului. Deopotriva grecii si romanii sustineau ca purtarea opalui are efect terapeutic in tratarea afectiunilor oculare.
  • Lumea greco-romana — in mitologia greaca, Iris, fiica lui Okeanos, avea sarcina ca in fiecare seara sa dea la o parte perdeau ce acoperea cerul plin de stele, iar in timpul zilei isi intindea aripile pe cer formand un arc ceresc. In punctul in care arcul atingea pamantul se formau Opale, adica „arcul ceresc in piatra”. Romanii l-au numit „Cupidon Paederos”, aducator de speranta, puritate si longevitate si considerau ca purtarea lui te fereste de boli.
  • Mitologia indiana — Zeita Curcubeului a fost transformata intr-un Opal de catre Mama Zeita pentru a o proteja de pretendentii care o fugareau. O veche legenda spune ca Zeul Furtunii, gelos pe Zeita Curcubeului, a distrus-o, dar bucatile cazute pe pamant s-au transformat in Opal.
  • Evul Mediu — se considera ca daca Opalul era infasurat intr-o foaie proaspata de dafin si tinut in mana, ii oferea invizibilitate persoanei.
  • Lumea Araba— arabii considerau ca Opalul a cazut din Cer in fulgere si ca acesta isi intensifica nuantele in prezenta unui prieten adevarat si paleste in fata unui dusman.

Opalul – superstitie si adevar

Exista superstia ca purtarea Opalului aduce ghinion. Se pare ca aceasta provine din timpul epidemiei de ciuma, Moartea Neagra, care a facut ravagii in Europa secolului XIV. O femeie din Venetia dupa ce s-a imbolnavit, a continuat sa-si poate Opalul pana in ultima zi a vietii. Cei care o ingrijeau au observat culoarea stralucitoare a pietrei in timpul vietii proprietarei si paloarea care s-a instalat dupa ce proprietara sa a murit. Se pare ca acestia au raspandit zvonul ca piatra fusese cea care provocase boala. Astazi intelegem de ce piatra si-a pierdut stralucirea: din cauza schimbarii de temperatura a corpului.

Un alt caz, al regelui Spaniei, Alfonso XII (1857-1885) povesteste ca in ziua nuntii i-a oferit sotiei sale un inel cu Opal. Regina a murit la doua luni dupa ce a primit inelul astfel incat acesta a fost oferit surorii regelui care, la randul ei, a murit peste cateva zile. Regele, fascinat de stralucirea pietrei, a inceput sa-l poarte si a murit in mai putin de doua saptamani. Cel mai probabil decesele s-au datorat unei epidemii de holera, dar, superstitia era deja formata.

Se spune ca rochia pe care Regina Victoria a purtat-o la incoronare era prinsa la spate cu o brosa de Opal. In timpul ceremoniei, brosa s-a desfacut, cei prezenti la ceremonie primind mai mult spectacol decat s-ar fi asteptat.

Opalul si semnele zodiacale

Opalul si semnele zodiacale

Unii specialisti considera Opalul ca fiind piatra lunii Octombrie. Opalul este piatra recomandata tuturor chakrelor, dar e asociat in general cu Chakra Sacrala, avand rolul de a echilibra persoanele care sufera de dependente. Opalul rezoneaza bine cu cei nascuti sub influenta numerelor 8 si 9. Poate fi oferit cadou la aniversari de 14 ani de casatorie (Opal Negru) si 18 ani de nastere sau casatorie. Este piatra potrivita mai multor zodii, insa nu te limita la aceasta impartire. Daca simti o atractie fata de Opal, foloseste-l cu incredere!:

  • Balanta (Opal Negru si Alb)
  • Gemeni, Rac (Opal Alb)
  • Fecioara (Opal Alb)
  • Scorpion (Opal Negru)
  • Berbec (Opal de Foc)
  • Capricorn, Varsator, Pesti.

Tipuri de Opal – vibratii si ajutor

Opalul este recunoscut ca fiind benefic celor care nu-si gasesc „locul”, adica stabilitatea si identitatea. Este o piatra care inlatura inhibitiile, actionand ca un stabilizator emotional.

Opalul intensifica constiinta cosmica si induce viziuni psihice si mistice. Pune individul in contact cu Eul sau veritabil, intareste constiinta propriei valori, favorizeaza intelegerea deplina a potentialului. Acest cristal este benefic pentru:

  • Sanatatea fizica — reduce febra, infectiile; purifica sangele si rinichii; benefic in tratarea durerilor oculare; usureaza nasterea; amelioreaza starile de epuizare; regleaza nivelul insulinei; usureaza simptomele sindromului premenstrual; benefic pentru sistemul digestiv, renal si sangvin, pentru splina si timus; imbunatateste memoria.
  • Sanatate psihica — asociat cu iubirea, pasiunea si erotismul, Opalul aduce o intensificare a emotiilor si elimina inhibitiile; incurajeaza exprimarea emotiilor pozitive; confera loialitate, fidelitate si spontaneitate.

Opal de Foc

Opal de foc

Opalul de Foc este forma transparenta de Opal si considerata piatra nationala a Mexicului. Acest cristal extrem de special trezeste focul interior si ofera protectie impotriva pericolelor. Faciliteaza schimbarea, progresul si fortifica puterea personala. Confera pasiune si energie.

Opalul de Foc este benefic in afaceri, pentru desprinderea de trecut si in functionarea optima a abdomenului, stomacului, sistemului digestiv si regiunii lombare. Inlatura tulburarile emotionale provocate de nedreptati si tratament nepotrivit. Previne epuizarea, excelent pentru reincarcarea cu energie si incalzire. Rezoneaza cu Chakra 1 si 2.

Mayasii si aztecii considerau ca aceasta piatra a fost creata in apele paradisului si au numit-o „piatra pasarii paradisului”. In trecut era folosita in special in scopuri ritualice.

Legat de Opalul de Foc, se spune ca regina Cleopatra a purtat un astfel de cristal pentru a-l atrage pe Marc Antoniu, conducatorul Romei. Regina Victoria a folosit Opalul de Foc pentru protectie impotriva dusmanilor si raului.

Opal Nobil

Opalul Nobil este varietatea cea mai pretuita in industria bijuteriilor si spre deosebire de alte tipuri de opal, nu poate fi obtinut in laborator, adica sub forma sintetica. Jocul de culori este dat de placile microscopice ale minereului de cristobalit, stralucirea Opalului fiind rezultatul interferentei placilor de cristal. Exista doua tipuri de opal nobil: cel de culoare deschisa (alba) si cel inchis (gri si negru-albastrui). Rezoneaza cu Chakra 5, ajutand la exprimarea verbala a veseliei.

Opal Albastru

Varietati de Opal Albastru

Opalul Albastru se foloseste pentru intrarea in lumea zanelor, ingerilor si ghizilor spirituali si pentru a vedea dincolo de realitatea fizica. Acest cristal realiniaza inima cu obiectivul spiritual. Dezvolta comunicarea, mai ales pe cea blocata din cauza lipsei de incredere. Rezoneaza cu Chakra Inimii.

Opalul albastru-verzui (Crisopalul) ajuta purtatorul sa vada lumea cu alti ochi. Incurajeaza deschiderea catre altii si imbunatateste starea de spirit. Detoxifica si regenereaza ficatul.

Opal Albastru Peruan (Anzi)

Varietati de Opal Albastru Peruan

Opalul Albastru Peruan se formeaza doar in Peru, in Muntii Anzi, dar are o culoare verzui-albastra asemanatoare Marii Caraibelor. Opalul Albastru Peruan inlatura tensiunile din comunicare si ajuta la eliminarea traumelor sau ranilor vechi. Benefic in relaxare.

Opal Verde

Varietati de Opal Verde

Opalul Verde este benefic pentru reintinerire, recuperare si curatare fizica si emotionala. Fortifica sistemul imunitar, vindeca gripa si raceala. Opalul Verde aduce perspectiva spirituala clara.

Opal Alb

Varietati de Opal Alb

Opalul Alb dezvolta dorinta de puritate si candoare. Atenueaza stresul si grijile cotidiene; folosit in cazuri de depresie. Ajuta la dispersarea chisturilor si fibroamelor. Opalul Alb rezoneaza cu Chakrele 2 si 7. Este recomandat in meditatiile cu privire la situatii sau lucruri neclare, incurcate; in aceasta situatie, Opalul Alb se plaseaza pe Chakra 6.

Opal Roz

Opal Roz – piatra bruta (neslefuita) si piatra slefuita (fatetata)

Opalul Roz ajuta la echilibrarea energetica a organismului si activeaza clarviziunea si intareste simturile. Opalul Roz este util in tratarea durerilor de cap.

Opal Roz Peruan (Anzi)

Opal Peruan Roz

Opalul Peruan Roz are efect de inaltare a starii de spirit. Te ancoreaza la pulsul natural al iubirii, care aduce schimbarea de atitudine, a starii de spirit si intelectului, dezvolta capacitatea de a oferi si primi.

Opal Negru

Opal Negru

Opalul Negru este Opalul cu fond gri inchis si se foloseste pentru sporirea experientelor spirituale. Purtat in dreptul inimii, fereste de privirile rele, deochi si protejeaza calatorii. Inlatura frica si ofera dorinta de a merge mai departe in viata. Este folosit pentru a inlatura tensiunea sexuala. Rezoneaza cu Chakra Sacrala si organele sexuale.

Varietati de Opal – Hialit, Opal de Lemn, Hidrofan

Varietati de Opal – 1. Hialit; 2. Opal de Lemn; 3. Hidrofan

Hialitul este o varietate de Opal care contine bule de aer sau apa si stimuleaza conexiunea cu domeniile spirituale. Conecteaza chakra radacina cu chakra coroana, intesificand meditatia. Exista si varietati mai speciale de Opal, asa cum sunt:

  • Opalul de lemn – o varietate de lemn transformat in Opal prin opalizare;
  • Hidrofanul – o varietate care pusa in apa devine transparenta.

Informatii utile despre Opal

  • Tarile de provenienta — Opalul de cea mai buna calitate se gaseste in Australia, de unde provine 95% din cantitatea de Opale de pe piata; 5% provine din Brazilia si SUA (Nevada si Idaho); recent au fost descoperite cristale de Opal in Etiopia si Africa de Vest; Opalul de foc privine din Mexic, iar Opalul negru din New South Wales, Australia; Geyseritul, o varietate de Opal, provine din Islanda si Parcul National Yellowstone din Wyoming, SUA; Lemnul opalizat – Parcul National Padurea Pietrificata din Arizona, SUA;
  • Culoarea — Opalul vine intr-o gama larga de culori: incolora, alba, galbena, cenusie, rosie, verde, albastra, bruna, neagra; variantele de alb si verde sunt comune;
  • Duritate — intre 5 si 6 din 10 pe scara Mohs, unde 10 este cel mai dur;
  • Aspect  — transparent sau translucid;
  • Luciu — sticlos, perlat, subvitros sau cerat;
  • Densitate – 2,0 – 2,25;
  • Luminiscenta – galbena sau verde.

Cum recunosti un Opal autentic …

Diferentele dintre Opal, Labradorit si Piatra Lunii

Opalul poate fi confundat cu sticla, Labradoritul sau Piatra Lunii, dar poate fi diferentiat de acestea pentru ca are urmatoarele caracteristici:

  • Este un cristal relativ usor si rece;
  • Are culori intrepatrunse, iar in lumina UV prezinta o luminescenta galbena sau verde;
  • Este insolubil in acizi si se descompune la cald;
  • Sclipeste mai puternic decat Cuartul sau Calcedonia, iar lipsa dungilor il deosebeste de Agat.

Sticla de Opal sau Opalitul (vandut sub denumirea de Piatra Lunii) sunt cristale obtinute pe cale artificiala.

Ingrijirea Opalului

Orice cristal are nevoie de curatare si ingrijire, dar aceasta din urma este extrem de importanta in cazul Opalului datorita continutului ridicat de apa pe care acesta il contine. In cazul in care este lovit sau se afla in prezenta unei surse de caldura excesiva, Opalul isi pierde continutul de apa si devine fragil, iar stralucirea dispare. Se recomanda purtarea si folosirea sa cat mai des posibil pentru ca, in aces fel, va primi umiditatea de care are nevoie atat din aer, cat si de pe pielea purtatorului. Daca poti, periodic il poti tine intr-o baie de apa de izvor sau intr-o apa minerala de calitate. Datorita duritatii mici, pentru a-l proteja, peste Opal este aplicata o rasina incolora sau material plastic.

  • Curatarea – se purifica in apa calduta si sapun lichid cu PH neutru. Pentru curatarea spatiilor greu accesibile dintre piatra si bijuterie, poti folosi o periuta. Incarcarea se face pentru o perioada scurta la lumina Soarelui, dar lumina Lunii ii da o lumina aparte.
  • Depozitarea – este preferata departe de cristalele cu duritate mai mare pentru ca se zgarie usor.

Utilizarea Opalului

Opalul este de multe ori purtat ca bijuterie pentru frumusetea sa, dar are si un efect terapeutic, fiind frecvent folosit pentru vindecarea sufletului. Il poti tine in mana sau plasat pe corp, pe zona afectata/ bolnava. Mare atentie, opalul nu poate fi amplasat pe o rana deschisa. Cel mai bun loc este pe zona inimii sau plexului solar. Tinut in mana sau langa corp, isi schimba culoarea datorita caldurii emanate, deci nu te panica daca observi o modificare.

Cele mai admirate cristale de Opal din lume …

Bijuterii cu Opal create de Casa Cartier

Legendele spun ca Nonius, posesorul unui cristal de Opal de marimea unei nuci, a preferat si acceptat exilul pentru ca a refuzat sa i-l dea lui Marc Antoniu. Marc Antoniu is dorea opalul pentru Cleopatra. Se spune ca Nonius a trait in exil si saracie pana la sfarsitul vietii, dar atunci cand a murit purta la gat Opalul care i-a adus exilul.

Maria Stuart a folosit un Opal drept sigiliu pentru corespondenta. Pe el era scris: „tot ce am mai drag, se afla sub pamant”.

Napoleon i-a oferit Josephinei un opal cunoscut sub numele de „Arderea Troiei”.

1. Aceasta pereche de cerceri cu Opal Roz opac a fost achizitionata la o licitatie Sotheby pentru 86.500 USD; 2. Brosa Buccellatti cu Opal de Foc provenind din Mexic (1976), vanduta de casa de licitatii Sotheby pentru suma de 43,750 USD; 3. Bratara cu Opal Negru creata de Louis Comfort Tiffany (1920) vanduta la o licitatie Sotheby pentru suma de 104,500 USD; 4. Brosa Art Nouveau creata de Rene Lalique (1900).

In epoca ArtDeco Opalul a avut o evolutie infloritoare si datorita faptului ca se potrivea bine in combinatia cu emailul, material popular in acea perioada.

Opalul „cu ocean” descoperit acum mai bine de un secol in statul Oregon din SUA fascineaza si astazi. In momentul in care lumina cade pe fetele lui, iti da impresia ca privesti inauntrul oceanului.

Alte cristale de Opal celebre: Opalul Harelquin (600 grame) expus la Muzeul de Istorie Naturala de la Viena, Olympic Australia (3600 grame), Light of the World (Lumina Lumii, de 512 grame), Roeblig (608 grame).

In loc de concluzie …

Opalul poarta in el culoarea curcubeului, a focului, fulgerelor, stralucirea marilor indepartate, lumea zanelor, lumea in miniatura. Este, prin definitie un cristal unic si la propriu si la figurat pentru ca nu vei gasi niciodata doua pietre la fel.

Opalul este si un cristal misterios si dualist, de ca si cum te-ar pune mereu la incercare: cine esti? ce esti? ce vezi?

Este recunoscut ca avand un puternic rol protector, dar considerat si talismanul hotilor si spionilor; altii il considera piatra karmica, in sensul ca ne invata ca ceea ce respingem se va intoarce la noi, intr-un fel sau altul. Jocul culorilor sale ne avertizeaza asupra schimbarii emotiilor si starilor sufletesti omenesti. Fascinant cristal, nu crezi?

Pana la urmatoarea intalnire, iti doresc tot ce e mai bun! Pe curand!

Modalitati de livrare si plata

LIVRARE

In Timisoara

  • - Predare personala - lipovei in max. 1 zi lucratoare

  • - Prin curier cu Garantia de Livrare - 25 Lei in max. 2 zile lucratoare Garantia de Livrare

In Romania:

  • - Prin curier cu Garantia de Livrare - 25 Lei in max. 2 zile lucratoare Garantia de Livrare

  • - Ridicare de la locker Luni, 1 Apr. - 13,09 Lei

PLATA

  • - La predare
  • - Ramburs cu Garantia de Livrare GdL

    Curierul special îți livrează produsul pe care tu îl achiți la primire. Dacă produsul nu este ca în descriere, îți recuperezi banii, inclusiv taxele de transport.

  • - Online
  • - Detalii: plata se face in avans in contul bancar, in momentul in care suma ajunge in cont, coletul va fi imediat trimis

Politica de retur

  • - Produsul se poate returna in maxim 3 zile lucratoare
  • - Metoda de retur: Ramburs contravaloare produs
  • - Costul transportului va fi suportat de catre cumparator
  • - Alte detalii: Retur acceptat in conditiile Garantiei de Livrare
Optiunea ta
superb ! opal natural mare galben oval cut!! ideal pentru pandantiv /inel
CUMPARA
Pret curent:
14000 Lei
Comanda minima:
1 bucata
Cantitatea:
Fii primul care scrie un review

Spune-ti parerea acordand o nota produsului

Adauga review