RARE brandy vecchia romagna, BUTON BRANDY, CL 75 GR 40 ANI 1950/56
-
Ramburs cu Garantia de Livrare
Curierul special îți livrează produsul pe care tu îl achiți la primire. Dacă produsul nu este ca în descriere, îți recuperezi banii, inclusiv taxele de transport.
- Online
Descriere
Raporteaza produsVânzatorul este direct răspunzator pentru produsul afișat în această pagină.
Specificatii
- RARE brandy vecchia romagna, BUTON BRANDY, CL 75 GR 40 ANI 1950/56
Sticla......RARE DE COLECTION
istoria distileriei
Vecchia Romagna este un coniac creat în 1820 ca distilat de
struguri Trebbiane, produs la Bologna de distileria Buton;
denumirea a fost concepută abia în 1939 și a devenit deosebit de
celebră în anii șaizeci și șaptezeci ai secolului al XX-lea; pare a
fi cel mai bine vândut coniac din Italia în 2018; distileria a
devenit proprietatea Grupului Muntenegru în
1999.
Jean Bouton, moștenitorul unei familii franceze cu o lungă tradiție
în lumea distilării, s-a mutat la Bologna în 1820 pentru a fonda o
distilerie într-o fabrică experimentală de lichioruri. Aici a
fondat Distileria G. Buton & C., alegând să-și italianizeze numele
pentru a întări legătura cu noul său pământ. Bouton găsește în
strugurii din Emilia-Romagna elementul ideal pentru producerea
primei coniacuri italiene, numită Cognac Buton.
La începutul secolului al XX-lea, marchizul Filippo Sassoli de 'Bianchi a ajuns la conducerea Butonului, sub conducerea căruia Cognac Buton a obținut diferite succese, inclusiv Marele Premiu al Expoziției Universale de la Paris din 1900.
În 1939, Sassoli 'de Bianchi, în ciuda situației adverse din cauza
Acordului de la Madrid [6], care restrânge denumirea de "coniac"
doar la produsele franceze, își demonstrează ingeniozitatea și
decide să schimbe numele din Cognac Buton în Vecchia Romagna Buton
Coniac. În același an a fost concepută și o nouă sticlă, a cărei
formă triunghiulară a devenit o particularitate a produsului.
Popularitatea a crescut în anii cincizeci și datorită unei campanii
de publicitate de succes difuzate în timpul Carosello cu actorul
Gino Cervi în 1958, al cărui slogan era „Vechi Eticheta neagră
Romagna, coniacul care creează o atmosferă. ”Același slogan va fi
repetat de mai multe ori de-a lungul anilor cu mărturii
diferite.
Rachiul este produs pornind de la o selecție de vinuri care sunt
supuse unei prime faze de distilare și apoi lăsate să se odihnească
în butoaie de stejar, astfel încât să capete parfum și gust.
„Metoda Vecchia Romagna” presupune trei pași. În primul rând,
distilarea, care combină două tehnici: una „coloană” continuă și
Charentais discontinuu de tip „alambic”. Ulterior, distilatul
îmbătrânește în butoaie de stejar. În cele din urmă, amestecul are
loc cu o selecție de spirite.
Pentru a satisface aceste nevoi de producție, Vecchia Romagna a inaugurat în 1970 o nouă fabrică numită „Orașul rachiului”, un spațiu în care distilatul nu este doar produs, ci și îmbătrânit.
În primul rând este bine să precizăm că denumirea de coniac este de origine olandeză și derivă din „brandewijn”, care înseamnă „vin ars”. Prin urmare, este o lichior care se naște din sucul, pulpa sau coaja unui fruct. S-a născut în secolele VII - VIII după Hristos, de către alchimiștii arabi, care l-au folosit ca medicament. Difuzarea sa în Europa a fost posibilă datorită Spaniei și Irlandei. Se caracterizează printr-un conținut de alcool de 40 de grade.
Se caracterizează prin îmbătrânire în butoaie de stejar sau prin metoda „criaderas y soleras”. Această metodă implică umplerea butoaielor de stejar care sunt dispuse în rânduri suprapuse. Începeți întotdeauna și numai prin umplerea celor din partea de sus: după un an, o parte din conținut este turnată în butoaiele de mai jos, în timp ce cele superioare vor primi un brandy nou. În acest fel, vinul pe care îl obținem la baza acestui aranjament nu este doar gata pentru a fi consumat, dar mai presus de toate va prezenta arome și arome deosebite, date tocmai de amestecul continuu.
Distilarea are loc în două momente, motiv pentru care vorbim de distilarea dublă, care are loc în albiuri de cupru discontinue; prima distilare, numită „broullis”, produce un lichid de aproximativ 28 ° în timp ce a doua, „bonnechauffe” duce la un produs cu un procent de alcool în volum egal cu 72%.
Există trei etape ale îmbătrânirii:
absorbţie
digestie
oxidare
coniac În timpul primei faze a îmbătrânirii, coniacul absoarbe
fenolii ligninei de pe doage, care dau culoarea particulară a
coniacului: în această fază se folosesc butoaie noi, adică acele
recipiente utilizate de trei ori și timp de opt luni la
rând.
Această fază, numită extracție, eliberează săruri minerale de pe
doage.
După extracție, care durează între opt și doisprezece luni,
coniacul este decantat în butoaie mai vechi pentru faza de
digestie, care durează între doi și cinci ani.
Oxidarea taninelor conferă fixarea culorii, în timp ce contactul cu
lemnul îmbătrânit conferă cognacului senzații senzoriale complexe:
în ceea ce privește culoarea, trebuie specificat faptul că
introducerea caramelului până la 0,5% cu singurul scop de a face
culoarea lichidului mai vie.
În a treia fază, are loc oxidarea, îmbătrânirea reală, ceea ce face
ca distilatul să fie complex și interesant.
Această fază poate dura zeci de ani, timp în care Cognacul continuă
să îmbătrânească: transformarea este întreruptă de fapt numai când
are loc îmbutelierea.
Cu toate acestea, nu este posibil să îmbătrânești un coniac mai mult de 60 de ani: acest fapt se datorează schimbului natural și binevoitor de oxigen cu exteriorul, care determină o evaporare volumetrică de 2/3%.
În realitate, coniacul devine astfel numai în timpul asamblării,
atunci când se realizează reducerea cu apă distilată care aduce
conținutul de alcool între 38% și 42% din alcool în volum: trebuie
amintit că rachiul conținut în butoaie are un volum cuprins între
70% și 72%.
ingl.: Very Superior Old Pale (Stravecchio superior galben-pai);
coniac sau coniac de la 18 la 25 de ani
îmbătrânit.
ingl.: Very Very Superior Old Pale (partea superioară de culoare
paie super extravechită); coniac sau coniac de la 25 la 40 de ani
îmbătrânit.
Salut, tocmai ai cumparat de la Robavecchia. Esti cel mai tare! :) IMPORTANT ! Daca ai fost multumit de produsul cumparat de la noi si de modul in care ai fost tratat, ne-ar ajuta daca ne-ai putea acorda calificativ pozitiv si nota maxima, 5 stele, la fiecare dintre cele 4 criterii afisate de catre sistemul Okazii. In cazul in care aveti o nemultumire legata de produsul comandat sau de calitatea acestuia, va rugam sa ne contactati telefonic sau pe e-mail si VA GARANTAM SOLUTIONAREA POZITIVA A SITUATIEI. Multumesc si te mai asteptam pe la noi! Robavecchia".
Galerie foto
Modalitati de livrare si plata
LIVRARE
In Periam
-
- Prin curier cu Garantia de Livrare - livrare gratuita in max. 2 zile lucratoare
In Romania:
-
- Prin curier cu Garantia de Livrare - livrare gratuita in max. 2 zile lucratoare
PLATA
- - Ramburs cu Garantia de Livrare
Curierul special îți livrează produsul pe care tu îl achiți la primire. Dacă produsul nu este ca în descriere, îți recuperezi banii, inclusiv taxele de transport.
- - Online
Politica de retur
- - Produsul se poate returna in maxim 3 zile lucratoare
- - Metoda de retur: Ramburs contravaloare produs
- - Costul transportului va fi suportat de catre cumparator
- - Alte detalii: Retur acceptat in conditiile Garantiei de Livrare