Avem peste 6.000.000 de produse de la magazine si vanzatori profesionisti in Okazii.ro Marketplace
Cos cumparaturi
Favorite
Numar articol: 195053068
Pune in vanzare un produs ca acesta

RARE brandy vecchia romagna, BUTON BRANDY, CL 75 GR 40 ANI 1950/56

* * 2 păreri
5 din 5
Media calculata
pentru
2 calificative
  • 5 stele fill 1
  • 4 stele fill 0
  • 3 stele fill 0
  • 2 stele fill 0
  • 1 stele fill 0
Livrare gratuita la comenzile de 2500 lei
Disponibilitate:
In stoc 1 disponibil , 1 vandut
Livrare:
  Livrare gratuita curier cu Garantia de Livrare Detalii
Estimat livrare:
Luni, 22 Apr.
Cantitate:
Pret:
285,00 Lei
Primesti 285 puncte in aplicatie
Produs:
Nou, Fără garanție
Politica de retur:
Acest produs poate fi returnat in 3 zile Detalii
Plata:
  • Ramburs cu Garantia de Livrare GdL

    Curierul special îți livrează produsul pe care tu îl achiți la primire. Dacă produsul nu este ca în descriere, îți recuperezi banii, inclusiv taxele de transport.

  • Online

Vânzatorul este direct răspunzator pentru produsul afișat în această pagină.

Specificatii

- RARE brandy vecchia romagna, BUTON BRANDY, CL 75 GR 40 ANI 1950/56

Sticla......RARE DE COLECTION

istoria distileriei

Vecchia Romagna este un coniac creat în 1820 ca distilat de struguri Trebbiane, produs la Bologna de distileria Buton; denumirea a fost concepută abia în 1939 și a devenit deosebit de celebră în anii șaizeci și șaptezeci ai secolului al XX-lea; pare a fi cel mai bine vândut coniac din Italia în 2018; distileria a devenit proprietatea Grupului Muntenegru în 1999.
Jean Bouton, moștenitorul unei familii franceze cu o lungă tradiție în lumea distilării, s-a mutat la Bologna în 1820 pentru a fonda o distilerie într-o fabrică experimentală de lichioruri. Aici a fondat Distileria G. Buton & C., alegând să-și italianizeze numele pentru a întări legătura cu noul său pământ. Bouton găsește în strugurii din Emilia-Romagna elementul ideal pentru producerea primei coniacuri italiene, numită Cognac Buton.

La începutul secolului al XX-lea, marchizul Filippo Sassoli de 'Bianchi a ajuns la conducerea Butonului, sub conducerea căruia Cognac Buton a obținut diferite succese, inclusiv Marele Premiu al Expoziției Universale de la Paris din 1900.

În 1939, Sassoli 'de Bianchi, în ciuda situației adverse din cauza Acordului de la Madrid [6], care restrânge denumirea de "coniac" doar la produsele franceze, își demonstrează ingeniozitatea și decide să schimbe numele din Cognac Buton în Vecchia Romagna Buton Coniac. În același an a fost concepută și o nouă sticlă, a cărei formă triunghiulară a devenit o particularitate a produsului. Popularitatea a crescut în anii cincizeci și datorită unei campanii de publicitate de succes difuzate în timpul Carosello cu actorul Gino Cervi în 1958, al cărui slogan era „Vechi Eticheta neagră Romagna, coniacul care creează o atmosferă. ”Același slogan va fi repetat de mai multe ori de-a lungul anilor cu mărturii diferite.
Rachiul este produs pornind de la o selecție de vinuri care sunt supuse unei prime faze de distilare și apoi lăsate să se odihnească în butoaie de stejar, astfel încât să capete parfum și gust. „Metoda Vecchia Romagna” presupune trei pași. În primul rând, distilarea, care combină două tehnici: una „coloană” continuă și Charentais discontinuu de tip „alambic”. Ulterior, distilatul îmbătrânește în butoaie de stejar. În cele din urmă, amestecul are loc cu o selecție de spirite.

Pentru a satisface aceste nevoi de producție, Vecchia Romagna a inaugurat în 1970 o nouă fabrică numită „Orașul rachiului”, un spațiu în care distilatul nu este doar produs, ci și îmbătrânit.

În primul rând este bine să precizăm că denumirea de coniac este de origine olandeză și derivă din „brandewijn”, care înseamnă „vin ars”. Prin urmare, este o lichior care se naște din sucul, pulpa sau coaja unui fruct. S-a născut în secolele VII - VIII după Hristos, de către alchimiștii arabi, care l-au folosit ca medicament. Difuzarea sa în Europa a fost posibilă datorită Spaniei și Irlandei. Se caracterizează printr-un conținut de alcool de 40 de grade.

Se caracterizează prin îmbătrânire în butoaie de stejar sau prin metoda „criaderas y soleras”. Această metodă implică umplerea butoaielor de stejar care sunt dispuse în rânduri suprapuse. Începeți întotdeauna și numai prin umplerea celor din partea de sus: după un an, o parte din conținut este turnată în butoaiele de mai jos, în timp ce cele superioare vor primi un brandy nou. În acest fel, vinul pe care îl obținem la baza acestui aranjament nu este doar gata pentru a fi consumat, dar mai presus de toate va prezenta arome și arome deosebite, date tocmai de amestecul continuu.

Distilarea are loc în două momente, motiv pentru care vorbim de distilarea dublă, care are loc în albiuri de cupru discontinue; prima distilare, numită „broullis”, produce un lichid de aproximativ 28 ° în timp ce a doua, „bonnechauffe” duce la un produs cu un procent de alcool în volum egal cu 72%.

Există trei etape ale îmbătrânirii:
absorbţie
digestie
oxidare
coniac În timpul primei faze a îmbătrânirii, coniacul absoarbe fenolii ligninei de pe doage, care dau culoarea particulară a coniacului: în această fază se folosesc butoaie noi, adică acele recipiente utilizate de trei ori și timp de opt luni la rând.
Această fază, numită extracție, eliberează săruri minerale de pe doage.
După extracție, care durează între opt și doisprezece luni, coniacul este decantat în butoaie mai vechi pentru faza de digestie, care durează între doi și cinci ani.
Oxidarea taninelor conferă fixarea culorii, în timp ce contactul cu lemnul îmbătrânit conferă cognacului senzații senzoriale complexe: în ceea ce privește culoarea, trebuie specificat faptul că introducerea caramelului până la 0,5% cu singurul scop de a face culoarea lichidului mai vie.
În a treia fază, are loc oxidarea, îmbătrânirea reală, ceea ce face ca distilatul să fie complex și interesant.
Această fază poate dura zeci de ani, timp în care Cognacul continuă să îmbătrânească: transformarea este întreruptă de fapt numai când are loc îmbutelierea.

Cu toate acestea, nu este posibil să îmbătrânești un coniac mai mult de 60 de ani: acest fapt se datorează schimbului natural și binevoitor de oxigen cu exteriorul, care determină o evaporare volumetrică de 2/3%.

În realitate, coniacul devine astfel numai în timpul asamblării, atunci când se realizează reducerea cu apă distilată care aduce conținutul de alcool între 38% și 42% din alcool în volum: trebuie amintit că rachiul conținut în butoaie are un volum cuprins între 70% și 72%.
ingl.: Very Superior Old Pale (Stravecchio superior galben-pai); coniac sau coniac de la 18 la 25 de ani îmbătrânit.
ingl.: Very Very Superior Old Pale (partea superioară de culoare paie super extravechită); coniac sau coniac de la 25 la 40 de ani îmbătrânit.

Salut, tocmai ai cumparat de la Robavecchia. Esti cel mai tare! :) IMPORTANT ! Daca ai fost multumit de produsul cumparat de la noi si de modul in care ai fost tratat, ne-ar ajuta daca ne-ai putea acorda calificativ pozitiv si nota maxima, 5 stele, la fiecare dintre cele 4 criterii afisate de catre sistemul Okazii. In cazul in care aveti o nemultumire legata de produsul comandat sau de calitatea acestuia, va rugam sa ne contactati telefonic sau pe e-mail si VA GARANTAM SOLUTIONAREA POZITIVA A SITUATIEI. Multumesc si te mai asteptam pe la noi! Robavecchia". 

Modalitati de livrare si plata

LIVRARE

In Periam

  • - Prin curier cu Garantia de Livrare - livrare gratuita in max. 2 zile lucratoare Garantia de Livrare

In Romania:

  • - Prin curier cu Garantia de Livrare - livrare gratuita in max. 2 zile lucratoare Garantia de Livrare

PLATA

  • - Ramburs cu Garantia de Livrare GdL

    Curierul special îți livrează produsul pe care tu îl achiți la primire. Dacă produsul nu este ca în descriere, îți recuperezi banii, inclusiv taxele de transport.

  • - Online

Politica de retur

  • - Produsul se poate returna in maxim 3 zile lucratoare
  • - Metoda de retur: Ramburs contravaloare produs
  • - Costul transportului va fi suportat de catre cumparator
  • - Alte detalii: Retur acceptat in conditiile Garantiei de Livrare
Optiunea ta
RARE brandy vecchia romagna, BUTON BRANDY, CL 75 GR 40 ANI 1950/56
CUMPARA
Pret curent:
28500 Lei
Comanda minima:
1 bucata
Cantitatea:

RARE brandy vecchia romagna, BUTON BRANDY, CL 75 GR 40 ANI 1950/56 - Parerile cumparatorilor despre vanzator si produs  

* *
5 din 5
Media calculata pentru
2 calificative
  • 5 stele fill 1
  • 4 stele fill 0
  • 3 stele fill 0
  • 2 stele fill 0
  • 1 stele fill 0


Adauga review
De la Calificativ primit Data
popelcj (100% / 10)
* * 5 din 5

Recomand