Pasta Cacao Bio Paradisul Verde Et 250gr Cod: 6090000237098
-
Produs:Nou, Ofer garanție, Cu factură
-
Numar articol:197816983
-
Disponibilitate:Indisponibil
-
Preț:33,25 Lei
-
Anuntul a expirat la:26.11.2021, 12:17
-
Ai o nelamurire?
-
Vandut de:
-
Vinde si tu:Pune in vanzare un produs ca acesta
-
Optiuni:
Descriere
Vânzatorul este direct răspunzator pentru produsul afișat în această pagină.
Disponibilitate: Indisponibil - Vezi produse similare
Specificatii
Descriere
Pasta de cacao/cacao liquor este masa de cacao pura obtinuta din penitele de cacao/cocoa nibs prin macinare si topire continand in proportie aproximativ egala substanta solida/uscata de cacao si unt de cacao. Industrial este folosita pentru obtinerea ciocolatei amare sau este in continuare separata in unt de cacao si substamta solida/uscata de cacao. Pasta de cacao contine in general 53% grasimi (unt de cacao) 17% carbohidrati 6% taninuri si 1.5% teobromina.
Contine: pasta de cacao (Theobroma cacao varietatea Criollo).
Principalele soiuri de cacao sunt Forastero Criollo si Trinitario 95% din productia mondiala de cacaoa fiind din varietatea Forastero mai productiva si mai rezistenta la boli. Totusi boabele de cacao de cea mai buna calitate provin din varietatea Criollo considerata o delicatesa. Soiul Trinitario este un hibrid intre soiurile Criollo si Forastero de o mult mai buna calitate decat acesta din urma si mai rezistent la boli decat soiul Criollo.
Valori nutritionale | UM | /100g |
Energie | KJ | 2432 |
kcal | 588 | |
Proteine | g | 14 |
Carbohidrati | g | 4.7 |
zaharuri | < 0 1 | |
Lipide | g | 51.6 |
acizi grasi saturati | g | 32 3 |
Fibre | g | 24.5 |
Sodiu | mg | < 6 |
Recomandam a se lichefia in prealabil pe baie de
abur dupa care este necesar sa fie folosita imediat pentru creme
torturi sau ciocolata raw ori pentru a decora diverse preparate
etc.
Produs/Cultivat in Peru.
Tara de provenienta: Marea Britanie.
Boabele de cacao sunt semintele arborelui de cacao (Theobroma cacao) arbore vesnic verde de mica inaltime (4-8 m) ce creste in regiunile tropicale din America Centrala si de Sud. Din fructele sale ovoidale cu lungimea de 15-30 cm si culoare initiala verde rosu sau violet respectiv galben sau portocaliu la maturitate dupa indepartarea cojii groase (2 cm grosime) si a pulpei mucilaginoase ce sustine semintele se obtin boabele crude de cacao de culoare violet maroniu si mai rar albe. Acestea sunt lasate cateva zile sa fermenteze sunt prajite iar apoi le este indepartata coaja proces in urma caruia rezulta penitele de cacao din care este extras in continuare untul de cacao folosind prese hidraulice sau prin procesul Broma (scurgerea gravitationala a grasimii din boabe/pudra de cacao la temperaturi la care aceasta se afla sub forma fluida).
In general cacaoa este apreciata atat ca sursa bogata in antioxidanti (procianidine si flavonoide) ce pot avea efecte benefice impotriva proceselor de imbatranire a organismului sau pentru sanatatea sistemului cardiovascular (epicatechina) cat si pentru activitatea sa de stimulare mentala datorata continutului de teobromina aspecte sustinute si de cercetarile efectuate de Harvard Medical School si de o serie de studii publicate in Archives of International Medicine.
Modalitati de livrare si plata
LIVRARE
-
In Cluj-Napoca, transportul este 12 lei.
PLATA
- - Ramburs
Politica de retur
- - Produsul nu se poate returna.