Avem peste 6.000.000 de produse de la magazine si vanzatori profesionisti in Okazii.ro Marketplace
Cos cumparaturi
Favorite
Numar articol: 208250124
Pune in vanzare un produs ca acesta

Noutate! Inel argint 925 placat rodiu cu moissanit , diamant de sinteza!!!verde

Livrare gratuita la comenzile de 500 lei
Disponibilitate:
In stoc 1 disponibil
Livrare:
  Curier cu Garantia de Livrare - 25,00 Lei Detalii
  Ridicare de la locker - 13,09 Lei
Estimat livrare:
Joi, 25 Apr.
Cantitate:
Pret:
160,00
Primesti 796 puncte in aplicatie
Produs:
Nou, Fără garanție
Politica de retur:
Acest produs poate fi returnat in 3 zile Detalii
Plata:
  • La predare
  • Ramburs cu Garantia de Livrare GdL

    Curierul special îți livrează produsul pe care tu îl achiți la primire. Dacă produsul nu este ca în descriere, îți recuperezi banii, inclusiv taxele de transport.

  • Online
  • plata se face in avans in contul bancar, in momentul in care suma ajunge in cont, coletul va fi imediat trimis

Vânzatorul este direct răspunzator pentru produsul afișat în această pagină.

Specificatii

       5.33 CT !  total;  claritate:VVS1 culoare: verde, tăietură: emerald cut. Mărime : 7 anturaj Zirconii

Moissanitul: Diamantul extraterestru

Actualizată în: 1 Oct. 2018

Accesibil, strălucitor și prietenos cu mediul, moissanitul s-a impus rapid pe piața bijuteriilor, ca alternativă a diamantului.

Comoara din meteorit

Moissanitul a fost descoperit de către Henri Moissant în 1893, în timp ce examina mostre de rocă din craterul unui meteorit (Canyon Diablo, Arizona). La început a crezut că micile cristale descoperite erau diamante, însă în 1904 a stabilit că acestea erau o carbură de siliciu, substanță considerată, până atunci, inexistentă în formă minerală. Carbura de siliciu fusese sintetizată în laborator de către Edward Acheson, în 1891.

În prezent, forma minerală a carburii de siliciu este cunoscută ca moissanit, în onoarea celui care a descoperit-o, în timp ce forma artificială poartă denumirea de carborund.

Moissanitul este o piatră extrem de rară – până în 1950 singura sursă de moissanit fiind meteoriții. Cristalele de moissanit au, în medie, diametrul de 1mm, recordul aparținând unui cristal de 4,14mm diametru. Din cauza rarității și a dimensiunilor foarte reduse, moissanitul nu poate fi folosit în forma sa naturală.

Moissanitul produs în laborator

În anii 90, compania Charles & Colvard a introdus în industria bijuteriilor moissanitul creat în laborator, ca substitut al diamantului. Având proprietăți aproape identice cu cele ale diamantului, moissanitul artificial a fost adoptat rapid și folosit pe scară largă în producerea bijuteriilor.

Aceeași companie a controlat, până în anii trecuți, producția și comerțul mondial cu moissanit, prin intermediul patentelor. O dată cu expirarea acestora (2015 - USA, 2016 - Europa și Asia, 2018 - Mexic), piața bijteriilor cu moissanit s-a diversificat prin apariția unor noi producători ce oferă pietre prețioase fabricate din carbură de siliciu.

Piața bijuteriilor cu moissanit totaliza, în 2014, 22.5 milioane $, numai în USA. Din acest total, inelele decorate cu moissanit reprezintă 20,4 milioane $. Pentru piața bijuteriilor cu moissanit se prevede o creștere de până la 48,8 milioane $ până în 2025.

Moissanit vs. Diamant

Avantajele moissanitului, comparativ cu diamantul, sunt legate în special de preț și disponibilitate. Avînd aceeași strălucire și frumusețe, precum și o duritate similară, moissanitul are un preț mai scăzut și o disponibilitate mult mai mare: milioanele de ani necesare formării diamantelor se reduc la numai 3 zile pentru crearea unui moissanit de 1 carat.

Ambele pietre prezintă luciu diamantin, clivaj perfect, însă indicele de refracție al moissanitului este mai mare, astfel ca reflectă o paletă mai largă de culori, generând un efect de “disco ball” sub acțiunea directă a luminii.

Un alt avantaj al moissanitului este acela de a fi prietenos cu mediul: nu necesită activități de foraj și extracție minieră, iar amprenta de carbon este mult mai mică decât în cazul pietrelor prețioase naturale.

Diferențierea între moissanit și diamant este imposibilă cu ochiul liber – la examinarea vizuală sau sub lupă cele două pietre par identice. Expertiza și departajarea celor două se face în laboratoare de specialitate.

 

Modalitati de livrare si plata

LIVRARE

In Timisoara

  • - Predare personala - lipovei in max. 1 zi lucratoare

  • - Prin curier cu Garantia de Livrare - 25 Lei in max. 2 zile lucratoare Garantia de Livrare

In Romania:

  • - Prin curier cu Garantia de Livrare - 25 Lei in max. 2 zile lucratoare Garantia de Livrare

  • - Ridicare de la locker Joi, 25 Apr. - 13,09 Lei

PLATA

  • - La predare
  • - Ramburs cu Garantia de Livrare GdL

    Curierul special îți livrează produsul pe care tu îl achiți la primire. Dacă produsul nu este ca în descriere, îți recuperezi banii, inclusiv taxele de transport.

  • - Online
  • - Detalii: plata se face in avans in contul bancar, in momentul in care suma ajunge in cont, coletul va fi imediat trimis

Politica de retur

  • - Produsul se poate returna in maxim 3 zile lucratoare
  • - Metoda de retur: Ramburs contravaloare produs
  • - Costul transportului va fi suportat de catre cumparator
  • - Alte detalii: Retur acceptat in conditiile Garantiei de Livrare
Optiunea ta
Noutate! Inel argint 925 placat rodiu cu moissanit , diamant de sinteza!!!verde
CUMPARA
Pret curent:
16000
Comanda minima:
1 bucata
Cantitatea:
Fii primul care scrie un review

Spune-ti parerea acordand o nota produsului

Adauga review