Guma Xantan Fara Gluten 1kg Doves Farm Cod: 6090000245482
-
Produs:Nou, Ofer garanție, Cu factură
-
Numar articol:203337619
-
Disponibilitate:Indisponibil
-
Preț:98,95 Lei
-
Anuntul a expirat la:03.02.2020, 21:55
-
Ai o nelamurire?
-
Vandut de:
-
Vinde si tu:Pune in vanzare un produs ca acesta
-
Optiuni:
Descriere
Vânzatorul este direct răspunzator pentru produsul afișat în această pagină.
Disponibilitate: Indisponibil - Vezi produse similare
Specificatii
Descriere
Guma Xantan fara gluten &ndash ingredient natural care poate fi adaugat in retetele cu faina fara gluten pentru a reduce faramitarea si a imbunatati structura aluatului. Este obtinut prin fermentarea glucozei si a sucrozei de catre Xanthomonas Campestris.
Acest produs este certificat Celiac UK Vegan ?i Kosher.
Ingrediente: guma xantan
Nu contine lapte nuci oua caseina soia fiind potrivita pentru diete vegetariene / vegane.
Guma Xantan este un agent alimentar de ingrosare produs din numeroase bacterii care infecteaza diverse plante. Este un ingredient care se gaseste intr-o mare varietate de produse alimentare si cosmetice (pasta de dinti). Desi poate oferi unele beneficii pentru sanatate este folosit in principal pentru a schimba textura alimentelor.
Guma Xantan este o polizaharida un tip de zahar care este produs dintr-o bacterie numita Xanthomonas Campestris printr-un proces de fermentare. Aceasta bacterie infecteaza o gama larga de crucifere &ndash varza conopida varza de Buxelles&hellip
Poducatorul obtine aceasta guma prin extragerea aceste bacterii de la mai multe plante diferite dar produsul finit nu contine bacterii active astfel ca nu exista riscul ca guma xantanica sa provoace infectii.
Guma Xantan are doua scopuri:
- Ca agent de ingrosare: adaugata in diverse produse alimentare si cosmetice
- Ca emulgator: pentru a reduce faramitarea si a imbunatati structura produsului finit in aluaturi dressing-uri
Beneficii pentru sanatate:
- scaderea si stabilizarea nivelului de zahar din sange
- reducerea colesterolului
- substitut de saliva in tratarea gurii uscate
- laxativ
Cum se utilizeaza guma Xantan
Aceasta se poate adauga si dizolva rapid in lichide la orice temperatura fiind una dintre putinele ingrediente pe care le puteti adauga lent putand observa efectele instantaneu.
Aroma este neutra astfel incat se amesteca bine cu orice alimente fara a le masca sau influenta gustul.
Pentru a o folosi amestecati putina guma Xantan cu lichid pentru a forma o pasta subtire si apoi incorporati amestecul in reteta pe care o pregatiti. Puteti de asemenea imbunatati dispersia gumei xantanice amestecand-o mai intai cu putin zahar inainte de a adauga lichidul. Aveti grija insa ca preparatul in care o adaugati sa nu contina foarte mult zahar pentru ca impiedica hidratarea gumei. De obicei daca zaharul este in proprtie mai mica de 60% guma Xantan va functiona bine.
Ce cantitate se foloseste la prepararea unei retete
Cantitatea de guma xantanica folosita difera in functie de tipul de preparat:
- Ca agent de ingrosare
Se foloseste intr-un raport de 0.1% pentru o ingrosare usoara pana la 1% pentru un sos foarte gros. Atentie insa adaugarea unei cantitati mari de guma xantanica poate avea ca si rezultat o textura asemanatoare mucusului.
- Pentru a obtine spuma
Pentru a realiza o spuma din guma xantanica se utilizeaza in mod obisnuit intr-un raport de 0.2 &ndash 0.8%.
- Pentru a crea bule asemanatoare celor de sapun
Raportul trebuie sa fie de 0.1 &ndash 0.4%.
- Cantitatea utilizata intr-o emulsie
In acest caz cu cat mai multa guma veti adauga cu atat emulsia va fi mai puternica si mai groasa. Pentru a incepe legarea unei emulsii se poate folosi intr-un raport de aproximativ 0.1% si cu cat doriti sa ingrosati puteti adauga pana la aproximativ 0.7% guma xantanica.
Modalitati de livrare si plata
LIVRARE
In Cluj-Napoca
-
- Predare personala in max. 5 zile lucratoare
-
Pentru comenzile livrate in Cluj-Napoca, cu valori de minim 50 lei, nu se aplica taxa de livrare, sub 50 lei, taxa de livrare este de 10 lei.
PLATA
- - La predare
- - Ramburs
Politica de retur
- - Produsul nu se poate returna.