Avem peste 6.000.000 de produse de la magazine si vanzatori profesionisti in Okazii.ro Marketplace
Cos cumparaturi
Favorite

CERCEI argint 925 CU PIETRE DE SAFIR NATURAL ORANJ !

Livrare gratuita la comenzile de 500 lei

Descriere

Vânzatorul este direct răspunzator pentru produsul afișat în această pagină.

Disponibilitate: Indisponibil - Vezi produse similare

Specificatii

DIMENSIUNI APROX 3 MM      comanda minima este de 150 ron ! nu se epediaza colete sub 150 ron! multumesc. 

Safirul, piatra înțelepciunii și a norocului - cum se întreține și ce proprietăți are

 

Safirul face parte din categoria pietrelor prețioase pe care orice femeie își dorește să le aibă în caseta de bijuterii, indiferent dacă sub formă de inel, colier sau cercei. În ceea ce privește originea acestei denumiri, teoriile sunt împărțite. Pe de o parte, se consideră că termenul de bază este grecescul „sappheiros”, care se traduce prin „piatră albastră”, dar, pe de altă parte, există și opinii conform cărora „safir” ar proveni din limba latină, de la cuvântul „sappirus”, care înseamnă „cel mai frumos”. Cert este că, indiferent de proveniența termenului, safirul rămâne una dintre cele mai bune variante pe care le ai la dispoziție dacă vrei să îți faci un cadou sau să oferi un dar prețios cuiva drag. 

 

    • Ce sunt safirele și ce caracteristici au acestea

 

  • Ce proprietăți au safirele 
  • Ce efecte are asupra ta purtarea unui safir
  • Cum trebuie întreținute safirele
  • Cum știi că ai un safir veritabil
  • Care sunt cele mai cunoscute safire din lume
  • Safirul - piatra celebrităților

 

 

Ce sunt safirele și ce caracteristici au acestea

 

De fapt, numele de „safir” acoperă toate pietrele prețioase din corindon - al doilea cel mai dur mineral după diamant - cu excepția celor de culoare roșie, care poartă numele de rubin.

 

Încă din Antichitate, safirelor le-au fost atribuite diverse simboluri, fiind asociate cu loialitatea, sinceritatea și noblețea. În prezent, însă, safirul este cel mai adesea corelat cu dragostea fidelă și cu eleganța. 

 

Chiar dacă safirul este cunoscut mai ales pentru culoarea sa albastră, dată de ionii de fier și de titan, acesta se găsește și în alte culori, exceptând-o pe cea roșie, în funcție de prezența altor elemente chimice în compoziție:

 

  • nuanțe galbene - fier;
  • nuanțe violet - fier, titan, vanadium;
  • nuanțe portocalii - fier, cupru;
  • nuanțe verzi - magneziu, crom.



Safirele sunt translucide, aproape transparente și au un aspect sticlos. Din punct de vedere zodiacal, acestea se potrivesc cel mai bine cu Fecioară, Săgetător și Pești, safirul fiind considerat piatra lor norocoasă. 

Ce proprietăți au safirele

 

De-a lungul timpului, credințele despre proprietățile safirelor au fost foarte variate, iar unele dintre ele reprezintă și astăzi motivul pentru care oamenii îndrăgesc această piatră. 

 

Protejează

Mai ales regii și reginele din Antichitate credeau în această proprietate a safirelor, fiind de părere că îi vor ajuta să aducă pacea, să țină la distanță gândurile nefaste și pericolele, dar și să influențeze spiritele în beneficiul lor. În același scop protector purtau safire și conducătorii din perioada creștinismului, aceștia având inele cu astfel de pietre prețioase.

 

Atrag energie divină

Safirele au avut un rol important și în religie: budiștii le foloseau pentru a obține iluminare spirituală, hindușii le includeau în ritualurile religioase, iar evreii susțineau că cele 10 porunci date de Dumnezeu au fost scrise pe table de safir. 

Aduc noroc și prosperitate

De asemenea, inclusiv în prezent, se consideră că safirele aduc noroc, prosperitate și favorizează progresul pe plan profesional și personal. Din acest motiv, poți purta mici safire și ca talismane, astfel încât să simți că atragi norocul la fiecare pas. 

Ce efecte are asupra ta purtarea unui safir

 

O bijuterie cu safir este, uneori, accesoriul perfect pentru a-ți asigura o apariție remarcabilă prin eleganță și bun gust. Dar safirele nu sunt recunoscute doar pentru aspectul lor estetic deosebit, ci și pentru alte tipuri de efecte pozitive pe care le au asupra persoanei care le poartă. 

Efecte la nivelul psihicului

Safirele te influențează psihic nu doar prin faptul că simpla lor purtare este motiv de încredere în propria persoană, ci și pentru că stimulează claritatea în gândire. Astfel, aceste pietre te ajută să menții un echilibru al perspectivelor, favorizând evoluția pe toate planurile. De asemenea, safirele creează contextul favorabil meditației și îți vor crește capacitatea de concentrare.

 

Efecte la nivel emoțional

Safirele au devenit un simbol al dragostei, mai ales după ce Napoleon Bonaparte - lider politic al Franței din secolul al XVIII-lea - și-a cerut iubita în căsătorie oferindu-i un inel de logodnă cu această nestemată. Mai mult decât atât, safirele ar aduce noroc în dragoste, dar l-ar îmbogăți și cu înțelepciune pe cel care le poartă.

 

Efecte asupra sănătății

Safirele sprijină buna funcționare a organismului tău, precum și vindecarea mai rapidă atunci când ești în convalescență. Efectele pozitive ale safirelor se resimt la nivelul sistemului nervos, al glandei tiroide, precum și în procesul de regenerare celulară. 

Cum trebuie întreținute safirele

 

Dacă te întrebi cum se întrețin safirele, pentru că vrei să asiguri cele mai bune condiții de păstrare pentru bijuteriile tale prețioase, trebuie să știi că nu este nevoie să depui prea multe eforturi. Totuși, este bine să ții cont de câteva detalii importante pentru aspectul safirelor tale.

 

Nu expune safirele la soare

Pentru a evita ca safirele să își piardă din culoare sau ca pe suprafața lor să apară pete, este nevoie ca acestea să fie ferite de căldura excesivă. Dacă ai bijuterii prețioase de acest tip, nu le purta atunci când mergi la plajă sau la piscină. Nu doar soarele afectează aspectul safirelor, ci și apa sărată a mării sau cea bogată în minerale, care se găsește în piscinele cu apă termală.

 

Depozitează safirele separat de alte bijuterii

Faptul că safirele se numără printre cele mai dure pietre prețioase nu înseamnă că acestea nu se pot zgâria la contactul cu alte obiecte. Dimpotrivă, ele pot suferi cu ușurință modificări ale aspectului, așa că cel mai bine este să le păstrezi în cutiuțe sau săculeți în care nu se mai află și alte accesorii.

 

Curăță periodic safirele cu apă și săpun

Purtarea repetată a unei bijuterii cu safir, indiferent că este vorba despre un inel, o pereche de cercei sau un colier, poate însemna depunerea de praf și de alte elemente pe suprafața acesteia. Ca orice obiect, și safirele necesită o curățare periodică, prin care să fie igienizate și să le fie împrospătat aspectul. 

 

Nu este recomandat să utilizezi produse degresante pentru spălarea acestora, dar, folosind apă caldă și săpun, vei reuși să le cureți în condiții de siguranță. Înainte de spălarea propriu-zisă, lasă bijuteriile la înmuiat aproximativ 15 minute, pentru ca procedura să fie cât mai simplă. Folosește un material moale, cum este cel din piele de căprioară, nu o perie, pentru ca suprafața safirelor să nu sufere deteriorări.

Cum știi că ai un safir veritabil

 

Este important de știut că proprietățile safirelor veritabile nu sunt valabile și în cazul imitațiilor de safir. Chiar dacă, la o primă vedere, acestea par a fi identice cu pietrele prețioase originale cel puțin din punctul de vedere al aspectului, diferențele în ceea ce privește calitatea și rezistența în timp există. 

 

Metoda populară de a afla dacă safirele pe care le ai sunt autentice sau nu este simplă: trebuie să încerci să zgârii nestematul cu o altă piatră sau cu un obiect ascuțit și apoi să analizezi urmele lăsate. Dacă acestea sunt vizibile și rămân, înseamnă că safirul nu este veritabil și că ai, de fapt, în mâini, o imitație. 

 

Desigur, poți apela și la ajutorul unui expert, care, analizând cu atenție piatra pe care o ai, va ști să îți spună dacă aceasta este cu adevărat prețioasă sau nu.

Care sunt cele mai cunoscute safire din lume

 

Toate safirele se bucură de apreciere mai ales din partea cunoscătorilor și a iubitorilor de pietre prețioase. Cu toate acestea, în lume există câteva safire cu adevărat speciale, celebre pentru anumite caracteristici. Fiecare dintre următoarele safire celebre a fost descoperit în Sri Lanka - o zonă exploatată, în continuare, pentru zăcămintele de pietre prețioase.

Star of India

Star of India este cel mai cunoscut safir din lume, fiind și cel mai mare găsit vreodată. Are 563,35 de carate, a fost descoperit în urmă cu 3 secole, iar în prezent este deținut de Muzeul American de Istorie Naturală din New York.

 

Safirul Logan

Safirul Logan face parte dintr-o broșă și este cea mai grea piatră montată din colecția națională de pietre prețioase a Statelor Unite ale Americii. Are 422,99 carate, este încercuit de 20 de diamante și se află la Muzeul Național de Istorie Naturală din Washington.

 

The Star of Bombay

The Star of Bombay are 182 de carate și are nuanțe violet. Acest safir a fost al actriței Mary Pickford, iar numele său face trimitere la o marcă englezească de gin.

 

Safirul  - piatra celebrităților

 

Safirele sunt, de asemenea, corelate cu sângele nobil și cu regalitatea, motiv pentru care sunt alese adesea în accesorizare de persoane celebre, dar și pentru marcarea unor momente importante. Inelele de logodnă cu safir albastru se numără printre cele mai apreciate și, în același timp, dorite de femei, deoarece, prin rafinamentul lor, se fac remarcate.



În colecția de bijuterii a oricărei femei ar trebui să se regăsească și un accesoriu cu safir, nu doar pentru aspectul elegant pe care îl oferă, dar și pentru efectele acestei pietre prețioase asupra celei care o poartă. 

Modalitati de livrare si plata

LIVRARE

In Timisoara

  • - Predare personala - lipovei in max. 24 de ore

PLATA

  • - La predare
  • - Ramburs
  • - Ramburs cu Garantia de Livrare GdL

    Curierul special îți livrează produsul pe care tu îl achiți la primire. Dacă produsul nu este ca în descriere, îți recuperezi banii, inclusiv taxele de transport.

  • - Detalii: plata se face in avans in contul bancar, in momentul in care suma ajunge in cont, coletul va fi imediat trimis

Politica de retur

  • - Produsul se poate returna in maxim 3 zile lucratoare
  • - Metoda de retur: Ramburs contravaloare produs
  • - Costul transportului va fi suportat de catre cumparator
  • - Alte detalii: Retur acceptat in conditiile Garantiei de Livrare
Fii primul care scrie un review

Spune-ti parerea acordand o nota produsului

Adauga review