Avem peste 6.000.000 de produse de la magazine si vanzatori profesionisti in Okazii.ro Marketplace
Cos cumparaturi
Favorite

Ceas de perete cu pendul Junghans B09

Livrare gratuita

Descriere

Vânzatorul este direct răspunzator pentru produsul afișat în această pagină.

Disponibilitate: Indisponibil - Vezi produse similare

Specificatii

Vand ceas de perete cu pendul marca Junghans, mecanism stantat Junghans B09, fabricat prin anii 1920 - 1930 in carcasa din stejar masiv foarte grea cu usita si in partea de jos, pendul in forma de scut antic cheita personalizata, piesa foarte deosebita, bate la intervale de 30 de minute, respectiv la fix bate de cate ori indica ora iar la jumatate o data pe o spirala de rezonanta cu un sunet gros cu ecou. Mecanismul ceasului a fost curatat, uns si reglat la ceasornicar, cutia a fost curatata si tratata folosindu-se produse care nu afecteaza patina si aspectul vechi. Nu necesita nici o interventie, cumparatorului ii revine sarcina doar de al expune. Calitatea face diferenta!
Dimensiuni:
•  inaltime 77 cm;
•  latime 36 cm;
•  adancime 18 cm;
Istoric:
         Erhard Junghans s-a nascut la data de 1 Ianuarie 1823 in Gengenbach, Baden, Germania. Gustul pentru lucruri fine l-a mostenit de la tatal sau, Nicholas, un foarte bun croitor si gravor in cupru. In 1841 familia Junghans se muta in Schramberg, la un prieten de familie Isidor Faißt. Acesta, un cunoscut inteprinzator al zonei, il comisioneaza pe Nicholas Junghans in vederea realizarii unor gravuri pe cupru. In acest oras incepe tanarul Junghans, parintele uneia dintre cele mai apreciate marci de ceasuri o perioada de ucenicie de 3 ani in fabrica lui Johann Tobler. Fabrica nu producea insa ceasuri, ci palarii si alte produse impletite din paie. Incet, incet Erhard reuseste sa castige inima sefului sau care in 1845 avea sa ii devina socru. Tobler il trimite pe tanarul vizionar in Elvetia si Franta in scopul de a-i imbunatatii calitatile manageriale. La intoarcere Erhard Junghans, care invatase din calatoriile sale mai multe taine ale orologeriei, devine directorul general al fabricii Zeller-Tobler. Urmeaza o perioada de prosperitate a fabricii sub conducerea tanarului Junghans care reuseste pana in anul 1859 sa cumpere pachetul majoritar de actiuni de la socrul sau dar si de la partenerii acestuia.
         In calitatea sa de nou patron al fabricii Junghans incearca sa diversifice ariile de activitate. Isi incearca norocul in industria uleiului. Si-l face asociat pe cumnatul sau Jakob Zeller-Tobler. Cei doi cumpara o proprietate in Geißhalde acolo unde si deschid o mica fabrica de presare a uleiului la rece cu ajutorul puterii hidraulice obtinute dintr-un rau. Afacerea da faliment in scurta vreme.
Hotarat sa nu se dea invins in afaceri Junghans ii scrie in 1861 fratelui sau Xavier, emigrat in Statele Unite. Acesta ii propune ideea unei fabrici de piese de ceasuri. Xavier accepta sa se intoarca in tara natala ca patron de fabrica, lasand in spate visul american dar si meseria de tamplar pe care o practica peste ocean. Erhard ii trimite acestuia o mare parte din economiile sale cu sarcina stricta de a aduce in Germania meseriasi dar mai ales echipamentele necesare noii fabrici. Un an mai tarziu Xavier se intoarce in Germania impreuna cu uneltele. Cei doi devin asociati, structurile de relatii umane ale fabricii fiind conduse de Xavier. Acesta implementeaza in noua fabrica stilul de lucru rapid invatat in America. Erhard Junghans are sarcina de a se ocupa de partea tehnologica realizand mai multe inovatii cu ajutorul cunostiintelor de orologerie dobandite in Elvetia. In 1866 ia fiinta oficial Gebr Junghans Uhren, fabrica de ceasuri si piese condusa de catre Erhard si Xavier Junghans. Noile ceasuri cu un standard de calitate ridicat dar totusi accesibile ca pret au un succes neasteptat. In 1869 fratii Junghans il angajeaza pe Erhard Paul Landsberger, considerat de toti la acea vreme un geniu al antreprenoriatului, ca administrator economic al fabricii. 
      Un an mai tarziu insa, Erhard Junghans, cel care in numai 9 ani reusise sa ajunga in topul ceasornicarilor mondiali, inceteaza din viata in urma unei boli de gat, cel mai probabil cancer. Lasa mostenire partea sa de fabrica fiilor sai: Erhard-II-, Arthur si George, cel din urma nascandu-se fara o mana. 
      De-a lungul timpului milioane de ceasuri purtand marca Junghans au fost produse. Acestea au ajuns la mana, in buzunarul sau pe masa tuturor categoriilor sociale. De la muncitori feroviari, (ceasurile CFR) pana la capete incoronate, un mare fan al marcii germane fiind Papa Benedict al XVI-lea.

Modalitati de livrare si plata

LIVRARE

In Brasov

  • - Predare personala in max. 24 de ore

PLATA

  • - La predare
  • - Ramburs
  • - Ramburs cu Garantia de Livrare GdL

    Curierul special îți livrează produsul pe care tu îl achiți la primire. Dacă produsul nu este ca în descriere, îți recuperezi banii, inclusiv taxele de transport.

Politica de retur

  • - Produsul se poate returna in maxim 3 zile lucratoare
  • - Metoda de retur: Ramburs contravaloare produs
  • - Costul transportului va fi suportat de catre cumparator
  • - Alte detalii: Retur acceptat in conditiile Garantiei de Livrare
Fii primul care scrie un review

Spune-ti parerea acordand o nota produsului

Adauga review