Avem peste 6.000.000 de produse de la magazine si vanzatori profesionisti in Okazii.ro Marketplace
Cos cumparaturi
Favorite

Bame ecologice ( De?inem certificat )

Descriere

Vânzatorul este direct răspunzator pentru produsul afișat în această pagină.

Disponibilitate: Indisponibil - Vezi produse similare

Specificatii

Bame gustoase ?i sanatoase ,crescute fara a se folosi produse chimice. De?inem certificat master doveditor ca atât plantele cât ?i pamântul in care sunt plantate nu a fost tratat cu îngra?amânt,ierbicide,sau fungicide chimice .Ca ?i proprieta?i,pe lânga faptul ca sunt sarace în calorii, sunt bogate în vitamine si minerale: A, C, acid folic, tiamina, calciu, zinc, fibre, riboflavina, betacaroten, potasiu, magneziu si vitamina B6. Întrucât contin acid folic, bamele sunt recomandate viitoarelor mame, acidul folic ajutând la dezvoltarea tubului neural al fatului. Fibrele superioare, regasite în bame, ajuta la stabilizarea glicemiei, micsorând rata la care zaharul este absorbit din tractul intestinal.
Mucilagiul din bame micsoreaza nivelul de colesterol si acidul din bila, eliminând astfel toxinele prin filtrarea ficatului si, gratie proprietatilor laxative, curata intestinul gros. Bamele consumate frecvent vindeca întregul organism. Astfel, trateaza inflamatia plamânilor si calmeaza simptomele de intestin iritabil. Datorita continutului de vitamina C, bamele au un puternic efect antioxidant si antiinflamator, care le recomanda în dieta bolnavilor de ateroscleroza, iar câteva studii arata ca bamele previn cataracta.Efect antioxidant si antiinflamator. Acestea pot sa trateze constipatia, ulcerul gastric, curata colonul. Bamele hidrateaza datorita compusului lor mucilaginos si, în plus, ofera suport pentru tratarea ulcerului gastric si neutralizarea acizilor, deoarece sunt foarte alcaline. Trateaza afectiunile respiratorii. Ca urmare a continutului ridicat de mucilagii, acestea au si proprietati emoliente, fiind recomandate în afectiuni respiratorii precum astm, bronsite sau traheite. Mentin sanatatea ochilor, a pielii si a membranelor.
De la bame pot fi consumate florile (în decoruri, salate) si capsulele tinere, care nu masoara mai mult de 10 cm. Acestea pot fi taiate rondele sau alte forme si adaugate spre sfârsit în supe, ciorbe, tocanite, preparate la aburi (întregi sau sectionate transversal), adaugate la muraturi, coapte, folosite pentru îngrosarea sosurilor si supelor (4 bame/litru de lichid). Bamele se înmoaie foarte repede si nu necesita preparare de lunga durata. Se combina excelent cu rosii.Un exemplu ar fi tocanita rapida, consumata si pe post de zacusca. Se înmoaie ceapa în apa, se adauga rondele de bame si cubulete de rosii decojite, se lasa pe foc potrivit 5-10 minute, se adauga sare dupa gust si verdeturile preferate, se stinge focul, se adauga putin ulei de masline si usturoi pisat.

Modalitati de livrare si plata

LIVRARE

PLATA

  • - Ramburs

Politica de retur

  • - Produsul nu se poate returna.
Fii primul care scrie un review

Spune-ti parerea acordand o nota produsului

Adauga review