Cautare avansata
1 / 2

Automatizare surplus curent On Greed Dump load Invertoar de Retea

698,00 Lei

 • 13
  Disponibile
  4
  Vandute
  5 din 2
  Rating
 • Cumpără acum
  Favorite Adaugă la favorite
  698 puncte de fidelitate
 • Stare

  Nou

 • Garantie

  Certificat de garanție 3 luni

 • Livrare

  Romania - Posta Romana - Coletarie - 14,00 Lei

  Dumbravita - Predare personală;

  Garantia de livrare

 • Estimat livrare:

  Luni, 24 Feb.

 • Politica retur

  Acest produs poate fi returnat in 3 zile

 • Plata
  • La predare
  • Ramburs
  • Avans
  • Plata online cu cardul
 • Numar articol

  180297115. Vezi produse asemanatoare.

 • Descriere


  Dispozitiv utilizat in cazul sistemelor fotovoltaice on grid sau conectate la reteaua  electrica nationala prin intermediul unui invertor on grid . 
  Problema principal a sistememelor on grid apare cand este produsa mai multa energie electrica decat se consuma, surplusul degajandu-se pe contor in afara casei noastre . In acest caz surplusul fiind contorizat ca si current de intrare daca nu avem un contor dublu sens (foarte scump si montat numai dupa aprobarea sistemului fotovoltaic  de catre ANR cu costuri care uneori depasesc valoarea intrgului sistem  )
  Problema se rezolva cu acest  dump loader care CAPTEAZA SURPLUSUL DE ENERGIE PRODUS  si il trimite catre un consummator , acesta poate fi un radiator, un boiler , un proiector , in general un consummator mare de pana in 2000 W .
   
  Dumploader-ul este un dispozitiv pentru sisteme de producere a energiei electrice on-grid (conectatate la reteaua electrica publica), avand ca functie principala controlul unei sarcini/rezistente suplimentare (bec halogen, boiler, instalatie de clima etc.) astfel incat surplusul de energie provenit de la invertoarele on-grid (solar sau eolian) sa fie consumat "in casa", evitand in acest fel sa fie injectat in retea.
  Injectarea de curent in retea este o frauda (nu am verificat in contract, dar asa am fost informat de cateva persoane), in majoritatea cazurilor contoarele (mecanice sau electronice) vor contoriza energia injectata ca putere reactiva, adunand kilowatii produsi cu cei consumati din retea. In aceset fel factura de electricitate in loc sa scada, va creste.
  Cu ajutorul acestui dispozitiv problema este rezolvata, prin cuplarea automata (in impulsuri) a unei sarcini (rezistive) care sa consume energia in surplus.
  Eficienta este cel mai vizibila in cazul contoarelor mecanice cu disc, unde se va observa ca discul nu se va mai invarti in sens invers, ci va avea doar o oscilatie foarte mica (stanga dreapta).


  Dumploader-erul este gata de livrare atat pentru contoare mecanice cu disc cat si pentru coatoare electronice (confirmat de clientii care l-au testat deja).
  Este un dispozitiv compact, se monteaza in tablou electric pe sina, si ocupa 5 locase de sigurante. Partea de comanda/logica este izolata galvanic fata de retea prin transformator si optotriac.

  Componentele electronice principale sunt:
  - microcontroler AVR ATMEGA328P la 16Mhz
  - afisaj cu cristale lichide alfanumeric cu 16x2 caractere
  - triac BTA41 de 40A
  - senzor de curent calibrat si compensat ACS756-100

  Atentie: se da la pret redus la achizitia impreuna cu un invertor Solarmax sau la clientii care au achizitionat deja un invertor Solarmax de la SIA.

  Functii:
  - masoara tensiunea sinusoidala si curentul (60 ori per perioada = 60*50 ori pe secunda)
  - afiseaza pe ecran puterea RMS in wati (cu minus inseamna ca este consumata din retea, cu plus inseamna ca este injectata in retea)
  - afiseaza puterea activa totala consumata (valoare negativa)
  - afiseaza puterea reactiva totala injectata in retea (valoare pozitiva)
  - comanda iesirea de dumpload (rezistenta electrica) in impulsuri (un impuls = o perioada = 20ms)
  - afiseaza starea rezistentei de dump: ON/OFF
  - cand porneste efectueaza un test, activand iesirea pentru a vedea daca este prezenta si ce putere electrica are sarcina rezistiva
  - detecteaza probleme cu dumpload-ul afisand "ERR" in caz ca sarcina rezistiva este defecta, subdimensionata sau chiar defecta/arsa
  - afiseaza "HOT" daca se supraincalzeste (sarcina prea mare)
  - optional are iesire de releu pentru a comanda consumatori casnici (instalatie de climatizare, hidrofor etc.) inaintea rezistentei de diversiune.
  - implementeaza un algoritm anti-flicker, astfel incat sarcina rezistiva sa fie cuplata cat mai rar posibil, evitand in acest fel palpaitul becurilor din casa (efect vizibil mai ales in cazul sarcinilor rezitive mari).

  Caracteristici Tehnice:
  - Tensiunea si frecventa retelei: 220-250V, 50hz
  - Curenti masurati: +-100A
  - Curenti maxim suportati: +-200A (timp scurt)
  - Putere maxima a rezistentei de sarcina: 2.5kw
  - Puterea maxima redirectionata continu: 1.25kw

  Observatie: pentru a suporta putere mai mare a rezistentei de sarcina si o putere mai mare redirectionata continuu, tot ce trebuie sa faceti este sa prelungiti cele 3 terminale ale triacului si sa montati triacul pe un radiator corespunzator inafara carcasei existente. In acest fel puterea maxima redirectionata continuu poate fi ridicata pana la ~10Kw (40A).

  tags: on-grid, on grid, rezistenta, diversiune, surplus, retea, contor, mecanic, electronic, activa, reactiva, injectata, consumata, produsa, putere, wati, surplus, invertor, putere, afisaj, tablou, electric, sigurante, zero, export, device, panouri, fotovoltaice, generator, eolian, turbina, rotor, consumator, pasiv, monitorizare, productie, dump, load, redirecta, monitor, display, afisaj, afiseaza, contorizeaza, aduna

 • Review-uri
  din 2
  flashgordon (100% / 21)
  * * 5 din 5 Achizitie verificata

  Recomand.

  motpancostel3868 (0% / 0)
  * * 5 din 5 Achizitie verificata

  Vanzator foarte ok, nimic de obiectat.

 •  
 • Întreabă vânzătorul
 •  
Inapoi sus